• Haberler
  • Genel
  • Promosyon düzenlemesi için 3 bin dilekçe gönderildi

Promosyon düzenlemesi için 3 bin dilekçe gönderildi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, promosyonlarla ilgili dilekçelerin dikkate alınmadığını savundu. Kılınç, konunun takipçisi olacaklarını söyledi Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, maaşlar üzerinden alınan promosyonlarda sorun yaşandığını belirtti. Kılınç, 'Geçtiğimiz günlerde promosyonların ilk taksiti olan 163 TL'ler hesaplara yatmış fakat miktar itibariyle yatan paralar herhangi bir işe yaramamıştır. Kuşa döndürülerek yatırılan paralar çalışanların [&hellip]

Promosyon düzenlemesi için 3 bin dilekçe gönderildi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, promosyonlarla ilgili dilekçelerin dikkate alınmadığını savundu. Kılınç, konunun takipçisi olacaklarını söyledi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, maaşlar üzerinden alınan promosyonlarda sorun yaşandığını belirtti. Kılınç, “Geçtiğimiz günlerde promosyonların ilk taksiti olan 163 TL’ler hesaplara yatmış fakat miktar itibariyle yatan paralar herhangi bir işe yaramamıştır. Kuşa döndürülerek yatırılan paralar çalışanların bütçesindeki delikleri kapatamamış, geldiği gibi erimiştir. Geri kalan 2 taksit birer yıl ara ile hesaplara yatırılacaktır. İki yıl sonra, yatırılması planlanan miktarın herhangi bir değerinin kalmayacağı da ortadadır” dedi.
Kılınç, “27.01.2010 tarih ve 367 sayılı promosyon genelgesi gereğince promosyonların tamamının eğitim çalışanlarına ödenmesi gerektiği gerçeğini görmek zorunda kalan Milli Eğitim Müdürlüğü her şeye rağmen yine bildiğini okuyarak promosyonları üç parça halinde dağıtma kararı aldı. Promosyonların tamamının bir defada ödenmesini talep eden 3 bin dilekçenin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştırılmış olması da bir şey ifade etmemiş, Müdürlük ‘ben bildiğimi yaparım’ demekten geri kalmamıştır. Bu durum bize, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün personeline verdiği değeri ve demokrasi anlayışını da göstermektedir” diye konuştu.
Kılınç, şöyle devam etti: “Daha önce de açıkladığımız gibi Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ziraat Bankası ile yapmak istediği promosyon anlaşması sendikaların tüm uyarılarına rağmen imza altına alındı ve uygulamaya kondu. Promosyon gelirinin %70’ini altışar aylık taksitler şeklinde personeline dağıtmayı planlayan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün planları sendikaların gayretleri ve yayımlanan promosyon genelgesi ile kısmen bozulmuş oldu. Yaptığımız görüşmelerde promosyonla ilgili değerlendirmenin “personelden yana” yapılması talebimizi sert bir dille reddeden Milli Eğitim Müdürlüğü anlam veremediğimiz bir şekilde kurum lehine değerlendirmelerde bulunmuş ve promosyonda bugünkü duruma gelinmiştir.”
Kılınç, konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltti:
“Afyon MEM tamamen personelin hakkı olan promosyonlarla ilgili tercihini neden personelinden yana kullanmamıştır? Afyon MEM neden tüm ısrarlarımıza rağmen promosyon anlaşması ile ilgili sürece tüm sendikaları dahil etmek istememiştir. Afyon MEM neden 3 bin personelin talebini içeren bireysel dilekçeleri görmezden gelmiş, yok saymıştır? Afyon MEM neden 3 bin personelin talebini içeren bireysel dilekçeleri tek tek yanıtlamak yerine okullara toplu yazı göndermiştir? Afyon MEM önceki dönemde promosyonlardan yaptığı %30’luk kesintiden kendi payına düşen para ile personelin çalışma şartlarını iyileştirme adına hangi harcamaları yapmıştır?” Kılınç, “Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi olarak bundan sonraki promosyon sürecinin takipçisi olmaya devam edeceğimizi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, personelini ve sendikaları dikkate alması ve demokratik davranması için her türlü eylemlilik sürecini de başlattığımızı kamuoyuna bildiririz” dedi.

Bakmadan Geçme