• Haberler
  • Genel
  • Projelere yüzünü dönen protokol – Kocatepe Gazetesi

Projelere yüzünü dönen protokol – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehrin gelişmesine katkı sağlamak için düzenlenen Kent Vizyonu Çalıştayı'nda protokol üyeleri, katılımcılara jest yaptı. Protokol üyeleri, salondaki izleyicilerin projelerini sunduğu bölümde koltuklarını çevirerek salonu dinledi Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehrin gelişmesi ve tanıtılmasını sağlamak için, 27 Aralık'taki Kültür ve Turizm Çalıştayı'ndan sonra dün Kent Vizyonu Çalıştayı düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel'deki Çalıştay'a Afyonkarahisar Valisi [&hellip]

Projelere yüzünü dönen protokol

Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehrin gelişmesine katkı sağlamak için düzenlenen Kent Vizyonu Çalıştayı’nda protokol üyeleri,
katılımcılara jest yaptı. Protokol üyeleri, salondaki izleyicilerin projelerini sunduğu bölümde koltuklarını çevirerek salonu dinledi

Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehrin gelişmesi ve tanıtılmasını sağlamak için, 27 Aralık’taki Kültür ve Turizm Çalıştayı’ndan sonra dün Kent Vizyonu Çalıştayı düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel’deki Çalıştay’a Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.
TAKDİRLE KARŞILANDI
Kent Vizyonu Çalıştayı’nda Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve Şehir Plancısı Faruk Göksu’nun sunumlarının ardından söz sırası katılımcılara geldi. Çalıştay’ın ilk bölümünde yüzleri sahneye dönük olan protokol üyeleri, salondaki sunumları dinlemek için koltuklarını aksi istikamete çevirdi. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile protokolün diğer üyeleri, sunum yapanlarla göz temasını kurarak dikkat çekici bir iletişim sergiledi. Bu davranış, salondaki konuşmacılar tarafından takdirle karşılandı.

A.F.Y.O.N.K.A.R.A.H.İ.S.A.R.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen Kent Vizyonu Çalıştayı’nda Faruk Göksu ve Sıla Akar tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda “Afyonkarahisar” kelimesinden gelişim ve kalkınmaya yönelik bir cümle kurulması dikkat çekti

Afyonkarahisar Valiliği tarafından şehrin gelişmesi ve tanıtılmasını sağlamak için, 27 Aralık’taki Kültür ve Turizm Çalıştayı’ndan sonra dün Kent Vizyonu Çalıştayı düzenlendi. Oruçoğlu Termal Otel’deki Çalıştay’a Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.
HARFLERLE KALKINMA CÜMLESİ
Çalıştay’da sunum yapan Şehir Plancısı Faruk Göksu ve Sıla Akar, Afyonkarahisar’da neler olması gerektiğini, hangi kavramlardan yararlanılabileceğini, katılımcılarla paylaştı. Afyonkarahisar’ın gıda, termal ve tarih bakımından zengin bir kent olduğunu söyleyen Şehir Plancısı Faruk Göksu, “Afyonkarahisar”ın harflerinden oluşan şu cümleyi kurdu:
“Anadolu’nun Farklı kentlerinin Yollarının kesiştiği Afyonkarahisar, Ortak akıl ile gelecek Nesilleri de düşünerek yönetilmeli, Kent Vizyonu ise Aidiyet duygusu yaratan kentsel Rönesans Akımlı ile Havza ölçeğinde tüm İlçeleri kapsamına alan ve Adım Afyon Ruhu canlandırılmalı.”
10 T VAR, 1 T DAHA OLACAK
Göksu, Afyonkarahisar’daki özellikleri de “10 T+1” şeklinde özetledi. Göksu, “Afyonkarahisar’da tarih var, termal var, tabiat var, toprak var, tüf var, tin var, tedavi var, tat var, Taarruz var, taş var. Teknoloji de olacak” diye konuştu.

Kent Vizyonu, Başbakan Davutoğlu’na arz edilecek

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kent Vizyonu Çalıştayı’nnda gündeme getirilen önerilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulacağını söyledi. Güner, Çalıştay’ın sonuçları ile ilgili bilgilendirme yapılacağını duyurdu

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın kalkınması için önemli bir çalışma olarak gördüğü Kent Vizyonu Çalıştayı’nda çıkan öneri ve görüşlerin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na arz edileceğini belirtti.
Vali Güner, “Afyonkarahisar Kent Vizyonu Çalıştay’ının çıkış noktası Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve memleketimizin medarı iftarı Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’dur. Sayın Başbakanımızın Valiliğimize yapmış olduğu bir ziyarette bu şehrin ilçeleriyle, beldeleriyle ve merkeziyle çok büyük dinamikleri ve ��zelliklerinin olduğunu, bu anlamda bu şehrin bütünsel olarak makro ölçekte yapılan çalışmaların bir fotoğrafının tablo karesi gibi sunulmasının daha faydalı olacağını ifade etmek istiyorum. Bu çalışma ile ilgili olarak ben Sayın Başbakanımıza bilgi verdim ve sonuçlarından da kendisine bilgi sunacağım. Çünkü bana verilmiş bir talimat var. Ben bu talimatın gereğini yapacağım ve bu talimatları bir araya getirerek, bu anlamda bir arada hangi kurumların, hangi birimlerin, ne yapması gerekiyor ve bu anlamda ne tür çalışma yapmışlar bunu sizlere arz edeceğiz. Bu çalışma stratejik bir çalışmadır. Türkiye’de Valilik bazında tek olan bir çalışmadır” diye konuştu.
KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
Kent Vizyonu Çalıştayı’nda kat edilen yolun kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Vali Güner, “Şikayet etmek yerine birbirimizi nasıl daha etkin hale getiririz bunun arayışı içinde olacağız. Bunların ölçeği de mutlaka 4 yıllık olmalı. Sonuç itibariyle seçimler herkesi ilgilendirdiği için 4 yıllık dönemleri kapsamaktadır. Bu nedenle Vali dahil kişiler değişeceği için sürdürülebilirlik ilkesine göre 4 veya 6 ayda bir kamuoyu ile tartışılacak bir mekanizma oluşturulacak bir sistemi muhafaza etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
58 TANE EV ÖDEVİ YAPTIK
Kültür ve Turizm Çalıştayı ile ilgili gelişmeleri de aktaran Vali Güner, “Yapacaklarımız daha çok Belediyemizle ilgili olduğu için Belediyemizle birlikte bir ofis oluşturduk. Vali Yardımcısı başkanlığında ve Belediye Başkan Yardımcılarının da başkan yardımcılığında bir birim oluşturduk. Yaptığımız eylem planı kapsamında 58 tane ev ödevi yaptık ve başlayalı daha 2 ay bile olmazken bunların çok güzel sonuçlarını aldık, almaya da devam ediyoruz. Bakın İçişleri Bakanlığından, Başbakanlıktan ve Belediye Başkanımızdan katkı ve destekler aldık. Bakın daha hedefleri yeni oluşturduk, Bismillah dedik, hemen akabinde destek ve katkılar yağmaya başladı. Demek ki biz bir birliktelik oluşturursak, nefis ve egomuzu ortaya koymadan, hizmetkar anlayışıyla, hizmet etme ruhuyla çalışırsak Cenab-ı Allah bize kapıları ve yolları açacaktır” dedi.

NURSAÇAN’A TEBRİK

Dazkırı Kaymakamı Beşir Nursaçan’ı tebrik eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Hiçbir ilde olmayan Sayın Bakanımız önderliğinde kurulan Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi var. Afyonkarahisar, Tıbbi ve Itri Bitkiler üretim merkezi ve üssü olmaya adaydır. Bu anlamda az önce konuşan Dazkırı Kaymakamımıza bir takdirname vermeye karar verdim. Kendisine alkış istiyorum. Neden, hayalleri ve hedefleri olduğu için. Ben bu ilde ve ilçede 2 yıl kalacağım. Lavanta sahasını bu miktardan şu miktara taşıyacağım diye müşahhas bir hedef koyduğu için bunu çok önemsedim” ifadelerini kullandı.

YENİ LOGO İÇİN 3 RENK SEÇENEĞİ

Oruçoğlu Termal Otel’deki Kent Vizyonu Çalıştayı’nda, Afyonkarahisar Valiliği’nin yeni logosu hakkında da görüş soruldu. Ali Çetinkaya’nın girişimiyle yaptırılan ve şimdi Afyonkarahisar Valiliği tarafından kullanılan tarihi bina, Utku Anıtı ve Karahisar Kalesi’nin yer aldığı yeni logo için kırmızı ağırlıklı, gri ağırlıklı ve kahverengi ağırlıklı 3 renk önerisi sunuldu.

Kent Vizyonu Çalıştayı’nda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser de görüşlerini söylediler.

HABERLER: MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme