Projelerde otelciler de temsil edilmeli

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun Turizm Değerlendirme Toplantısı, İkbal Termal Otel’de otel müdürlerinin katılımı ile düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy ve Hürriyet Gazetesi yöneticileri [&hellip]

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun Turizm Değerlendirme Toplantısı, İkbal Termal Otel’de otel müdürlerinin katılımı ile düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy ve Hürriyet Gazetesi yöneticileri de iştirak etti.
58 EYLEM
TIKIR TIKIR İŞLİYOR
Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Vizyon Rehber’deki çalışmalara otelcilerin de katılması gerektiğinin altını çizdi. Vali Güner, “Afyonkarahisar’da göreve başladığımız günden beri turizm sektörü temsilcisi gibi ciddi bir mesai harcıyoruz. Bu çalışmalar üst düzeyde kalıyor, altta istediğimiz beklentimize uygun bir şekilde doldurulamıyor. 58 eylemin hepsi tıkır tıkır işliyor. Bu eylemler, Valilik, Belediye, Üniversite, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Valilik’e bağlı olarak görev yapan kurumlar. İşin ana aktörü olan otelcilerimiz maalesef bu işin içinde yeteri kadar temsil edilemiyorlar” dedi.
PROJELER İCRAAT HÂLİNE GELİYOR
Şehir için Vizyon Planı hazırladıklarını, planda şehri turizm yönüyle geliştirecek birçok ayrıntıya yer verdiklerini söyleyen Vali Güner, “Bizler, belki hiçbir Vali’nin cesaret edemeyeceği şekilde Vizyon Planı hazırladık. Bu şehirle ilgili önemli ne tür projeler yapılabilir, önümüzdeki 30-40 yıllık projeksiyonu nasıl konseptle kurgulanabilir? Bunun temasını çıkardık. Buna yönelik 3 ayda bir takip ediyoruz. Bu projeleri tek tek icraata döküyoruz. Bazen otelleri ziyaret ediyorum. Otellerde bu materyallerin bittiğini, bastırılmadığını görüyorum ve üzülüyorum. Bunlar tamam olacak, noksan olmayacak. Oteller nereden bastıracaklarını biliyorlar. Otobüsümüz de otellerimizin emrinde. Otellerimizdeki misafirleri, istedikleri saatte, istedikleri rehberle gezdiriyoruz. İnşallah Afyon bundan istifade eder” diye konuştu.
ŞEHİRDE VİZYON SORUNU VAR
Afyonkarahisar’da “vizyon” eksikliği sorunu olduğunu aktaran Vali Güner, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şehir bunu anlayamıyor, benim yaşaddığım en büyük sıkıntı, problem bu. Şehre bu alışılmamış bir düzey geliyor. Bunu belki Antalya’da ya da Bursa’da tartışsak, hemen cuk diye kaparlar. ‘Bunları biz yapalım, tarihe geçelim Sayın Valim’ derler. Her şey hazır çünkü. İşin fotoğrafı, röntgeni, filmi çekilmiş durumda. Afyon’da en büyük problem şu: Vizyon. Vizyon sorunu var. ‘Bana başkan desinler, tamam, yeter’ diyor adam. ‘Bir dahaki döneme de başkan olursam, her şey garanti’. Katma değer konusu çok önemli. Bunu oluşturmamız gerekiyor. Dışarıdan gelen bir adam bu kadar yapıyor. Buna şehrin sahip çıkması gerekiyor.”
HAVAYOLU GELİŞİRSE TURİZM DE GELİŞİR
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise Afyonkarahisar’ın termal alanda önemli bir notkaya geldiğini söyledi. Ayık, “Afyon bölgesi bizim en çok değer verdiğimiz, termalin başkenti diyebileceğimiz bir şehir. Önümüzdeki süreçte de bu gelişmeler devam edecek. Biz var olan birtakım değerleri nasıl ileri götürebiliriz, bu konuyu masaya yatırmaktır. Biz Afyon için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Afyon, aslında Türkiye’nin merkezi bir noktada. Havayolu anlamında bir sıkıntı var. Demiryolları ile ilgili bir gelişme yaşanacak. Havayolu taşımacılığı geliştirildiği takdirde, bu çok büyük bir gelişme olacak. Türkiye’deki termal tesislerinde tedavi merkezi olarak kullanım çok az. Avrupa’da termal tesisler ciddi anlamda kür merkezidir. Orada bir mesafe kat ediliyor, ama bu konuda çalışmaları biraz daha ilerletmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
GEÇEN YIL FENERBAHÇE GELDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da turizm konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını hatırlatarak “Bu sene hepimizin bildiği gibi bir sıkıntımız bulunmakta. Bölgemizdeki potansiyel müşterilerimiz Ortadoğu kökenli. Rusya krizi ve Suriye sorunu derken siz turizmcilerimize çok fazla iş düşüyor. Bizim belki bir denizimiz yok ama tarih ve sağlık turizmiyle adımızı duyurmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Çoban, Afyonkarahisar’a geçen yıl Fenerbahçe’nin geldiğini, bu yıl da Beşiktaş yetkililerinin görüşmeler yaptığını belirterek Afyon’un yaz kamplarında öne çıkacağına inandığını kaydetti. >> Murat ARISOY’un haberi

EKİM’DE İSTANBUL’DA TANITIM VAR

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Ekim ayında İstanbul’da Afyon Tanıtım Günleri düzenleyeceğiz” dedi.

HÜRRİYET’TEN ÖZEL BASKI

Hürriyet Gazetesi yöneticileri, toplantıya Afyonkarahisar için basılan özel “Şehir” gazetesiyle geldiler. Gazete yöneticileri, ellerini taşın altına koyduklarını, turizmin gelişmesi için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

AĞZIAÇIK VE BÜKME İKRAMI

Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda misafirlere Afyon’a özgü tatlar olar ağzıaçık ve bükme ikram edildi.

Bakmadan Geçme