• Haberler
  • Genel
  • 'Projeler için borç almadık' – Kocatepe Gazetesi

'Projeler için borç almadık' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, kimseden borç almadan, proje için kaynak üreten bir belediye haline geldiklerini söyledi Afyonkarahisar'da seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. (AFTAŞ) ziyaret etti. Başkan adayı Çoban, 'Hiçbir kimseden borç almadan istediği her proje [&hellip]

“Projeler için borç almadık”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, kimseden borç almadan, proje için kaynak üreten bir belediye haline geldiklerini söyledi

Afyonkarahisar’da seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. (AFTAŞ) ziyaret etti. Başkan adayı Çoban, “Hiçbir kimseden borç almadan istediği her proje için kaynak üreten bir belediye olduk” dedi. AFTAŞ’ın örnek bir birliktelik sağlayarak modern ve teknolojik bir tesisi inşa etmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden Çoban, “Bilindiği üzere daha önceki terminal binası şehrimize yakışmıyordu. Fakat siz değerli terminal esnafı bir araya gelerek şehrimize güzel bir otogar kazandırdınız. Modern ve teknolojik bir yapıya sahip olan otogarımız adeta görünüşü ve mimarisiyle ilimiz için büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bir araya gelerek hem ilimize hemde ülkemize örnek bir davranış sergileyen otogar esnafımızı yürekten kutluyor ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
MAHALLEYİ SIK SIK ZİYARET ETTİK
AFTAŞ ziyaretinin ardından Uydukent semtinde bulunan Yeşilyurt Mahallesi’ni ziyaret eden Burhanettin Çoban, burada vatandaşlarla bir araya gelerek açık hava toplantısı yaptı. Mahalle sakinleri tarafından çiçeklerle karşılanan AK Parti Belediye Başkan adayı Burhanettin Çoban, burada çocuklarla da yakından ilgilendi. Yeşilyurt mahallesini bir çok kez ziyaret ettiğini dile getiren Başkan Adayı Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başta Mahale muhtarımız olmak üzere mahallemizi birçok kez ziyaret ettik. Geriye dönük baktığımız zaman Afyonkarahisar’a yapılamaz denilen projeleri gerçekleştirdik. İlk defa bir belediye olarak sizler de şahitsiniz ki ayaklarımız üzerinde durmayı öğrendik. Hiçbir kimseden borç almadan istediği her proje için kaynak yaratan bir belediye olduk.”
AKARÇAY İÇİN
16 MİLYON LİRA HARCANDI
Akarçay Projesi için daha önce yapılan başvuruların olumlu sonuç vermediğinden bahseden Çoban, şehrin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Çoban, “Afyonkarahisar halkı 2009 yılına kadar bakanlıklara Akarçay için birçok kez başvurmuş ama bir çözüm bulunamamıştır. Bizim projemizde ise olan Akarçay için yapılamaz dediler ama gerçekleştirdik. Akarçay için toplam 16 milyon para harcadık. Biz bu projeyi kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Afyonkarahisar tarihinde ilk defa yılın Belediye Başkanı ödülünü aldık. İlk defa bu projemiz ulusal basında yer aldı. Akarçay için kimse ihaleye girmedi ne zaman ki bu proje ulusal basında habere çıktı o zaman ihaleye başvurular oldu” diyerek konuştu.
ELEKTRİKTEN
300 BİN LİRA KAZANÇ
2009 yılından bu güne kadar Afyonkarahisar Belediyesi’nin yaptığı yatırımlardan ve hizmetlerden bahseden Çoban, “Bir projemiz daha spor kompleksimiz ulusal basında yer aldı. Bütün spor dallarında alanlar bulunmaktadır. Ulusal basın manşetlerinde ‘Futbolun yeni adresi Afyonkarahisar’ dedi. Afyonkarahisar’a birçok park yaptık 8 tane bilgi evi yaptık. Eber gölü de bizim gölümüz için 40 milyon liraya atık su arıtma tesisi yaptık. İlk defa çöpten elektrik ürettik. Aylık elektrikten 300 bin lira para kazanıyoruz. Sadece Afyonkarahisar merkezi değil 8 ilçemizi çöpten kurtardık. Akarçay projemiz ile AK parti merkezinden ödül aldık. Afyonkarahisar’da en önemli yaptığımız iş alt yapıyı yenilemek oldu. Biz bu şehrin çocuğuz hizmet etmek borcumuzdur. 1 hafta 10 gün içinde projelerimizi açıklayacağız. Yeşilyurt için 35 bin metrekareye dev bir masal dünyası parkı yapacağız. Her mahalleye yeni muhtarlık evleri ve fırın yapacağız. 81 mahallemizi 46 mahallemize düşereceğiz. 10 tane köyümüzü de merkeze bağlayarak toplam 56 mahalle olacak. İl defa bir belediye olarak Asfalt şantiyemiz için TSE belgesi aldık. Saatte 200 bin ton asfalt üretiyoruz. Biz her türlü eleştiriye ,tafsiyeye açık bir belediyeyiz. 30 Mart 2014 seçimleri ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.Gençlerimiz için paten ve kaykay pisti yapıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Çoban, konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorularını cevaplandırdı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme