• Haberler
  • Genel
  • Projede alan çalışmaları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Projede alan çalışmaları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Valilik İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Kocatepe Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen “Yaşayan Ulu Çınarlar Yeşeren Umutlar” projesi alan çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında toplantı yapıldı Toplantıda, projenin Afyonkarahisar tarihinde yapılan en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaşlıların gönlünü kazanmanın kendilerinin en önemli görevlerinden biri olduğunu dile [&hellip]

Projede alan çalışmaları sürüyor

Valilik İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Kocatepe Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen “Yaşayan Ulu Çınarlar Yeşeren Umutlar” projesi alan çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında toplantı yapıldı

Toplantıda, projenin Afyonkarahisar tarihinde yapılan en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaşlıların gönlünü kazanmanın kendilerinin en önemli görevlerinden biri olduğunu dile getirdi.
Proje kapsamında merkez ve 17 ilçede 2 bin 857 kişinin durum tespitinin yapıldığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, anket çalışmaları sonucunda durum değerlendirilmesi yapıldığı, mağdur durumda olan yaşlıların evlerinin temizlendiği, sağlık durumu acil olanların sağlık kurumlarına gönderildiğini belirtti.
Projeye kaymakamlar ile ilçe Belediye Başkanları’nın birlikte çalışma yapmaları gerektiğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri, dernek ve vakıfların, halkın gönüllülük kapsamında maddi ve manevi olarak bu projeye destek vererek yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Yapılan çalışmaların gönüllülük esasına ve Allah rızası için yapılması gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’da yaşlılar için rehabilitasyon merkezi ve prefabrik ev yapılmalıdır, bunun yanı sıra İş-Kur destekli halk eğitim merkezince yaşlı bakım kursları açılmalı ve bu proje kapsamında her türlü desteğin sağlanması gereklidir.’’ dedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantıda, yapılan çalışmalar sonucu, il merkezi, belde ve köylerinde yapılan anket çalışması sonucunda maddi yardıma ihtiyacı olan 16 aile, yaşlıların yakınlarının eğitimine ihtiyacı olan 13 aile, tedaviye ihtiyacı olan 19 aile, maddi yardım ve tedaviye ihtiyacı olan 26 aile, bakım ihtiyacı olan 32 ailenin tespit edildiğini bildirdi. Vali Balkanlıoğlu, ilçelerden gelen anket çalışmasının değerlendirme aşamasında olduğunu, bu konudaki çalışmaların meyvelerini verdiğini, bu ve bunu gibi çalışmalarımız devam edeceğini sözlerine ekledi. Toplantıya, projeye destek veren paydaş kurumlar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme