'Proje ve mazeret üretmekte üstünüze yok'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i eleştirdi. 'Sayın Başkanın proje ve mazeret üretmekte üstüne yok.' dedi İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın haftalık basın toplantısı ve İYİ Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin tanıtım toplantısı dün öğlen şehir merkezinde bir düğün salonunda gerçekleştirildi. 'BİR AYLIK SÜREDE PARTİMİZE 903 YENİ ÜYE KAZANDIRDIK' Toplantının [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i eleştirdi. “Sayın Başkanın proje ve mazeret üretmekte üstüne yok.” dedi

Haber

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısı ve İYİ Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin tanıtım toplantısı dün öğlen şehir merkezinde bir düğün salonunda gerçekleştirildi.
“BİR AYLIK SÜREDE PARTİMİZE 903 YENİ ÜYE KAZANDIRDIK”
Toplantının açılış konuşmasını İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Orhan Karagöz yaptı. Kısaca kendisini tanıtan Karagöz, “Bir dönem MHP il yönetimde görev aldım. Siyaseti inandığın yolda yürümek ve halkımıza, milletimize hizmet etme sanatı olarak görüyorum. Hiçbir siyasi partinin düşmanı değiliz ve olmayacağız ancak çetin rakipleri olacağız. İYİ Parti tüm engellemelere, haksızlıklara, iftiralara, adaletsizliklere karşı dimdik ayakta kalıp bugün ve bundan sonra da halkla bütünleşerek iktidara yürüyecektir. Bugün umut İYİ Partidir. Bir ay önce göreve atandığım günden bu güne partimize 903 yeni üye kazandırdık. Merkezimizin belirlediği üye sayısına kısa süre ulaşacağız. Arkadaşlarıma güvenim sonsuz. İYİ Parti iktidarı yakındır.” dedi.
“VATANDAŞ PAZAR ARTIKLARIYLA KARNINI DOYURUYOR”
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtımının ardından İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Ekonomik krizin vatandaşları her geçen gün derinden etkilediğini belirten Mısırlıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı çiftçilere beslenme tavsiyesinde bulundu. Sarayda manda yoğurdu yiyen onlar, kestane balı yiyen onlar, vatandaşımız ise pazar artıkları ile karnını doyurmaya çalışıyor. Türkiye’mizin gerçeği sarayın sofrasında değil, vatandaşımızın sofrasındadır.” diye konuştu.
“YAZIKLAR OLSUN MİLLETLE ALAY ETMEYE UTANMIYORSUNUZ”
“Sayın Cumhurbaşkanının vatandaşımıza tavsiye ettiği reçetenin aylık maliyetini, 2 bin 500 lira alan emeklimiz, asgari ücretle açlığını yatıştırmaya çalışan işçimiz nasıl karşılar aklım mantığım almıyor.” diyen Mısırlıoğlu, “Artık milletle dalga geçiyorsunuz. Koptunuz milletten. Vatandaş bir kilo süt alamıyor. Ekmek için, ay çiçek yağı için kuyruklarda bekliyor. Siz neyin kafasındasınız? ET ve Süt Kurumu, et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptığını duyurdu. Kurumun Genel Müdürü Osman Uzun, zammı neden yaptıklarına ilişkin açıklama yaparken ‘Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık.’ dedi. Yazıklar olsun size. Milletimizle alay etmeye utanmıyorsunuz. Dün akşam Sayın Genel Müdürü görevden almak zorunda kaldılar. Genel Müdürü nasıl bir gecede görevden aldıysanız, yapılan zamları da geri alın. KDV’yi yüzde sekize indirmek sorunları çözmüyor.” şeklinde konuştu.
“SAYENİZDE VATANDAŞ KASABIN YOLUNU UNUTTU”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın, et fiyatları yüksekliğiyle ilgili açıklamasına atıfta bulunan Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Sayın Uluçay, et fiyatlarının yükselmesi ile ilgili ‘Kış dönemlerinde özellikle Ramazan’a girerken et fiyatları her zaman yükselir. Bugünle ilgili bir durum değil bu. Kurban Bayramı’nda da et fiyatları ucuzlar.’ demiş. Ne Ramazan’ı ne kurbanı siz neyin kafasındasınız? Sayenizde vatandaşlarımız kasabın yolunu unuttu. İki bin 500 TL aylık alan emeklimiz, asgari ücretle maaş alan vatandaşımız ev kirası mı ödeyecek, elektrik, su faturalarını mı ödeyecek, yakıt giderini mi karşılayacak, çocuğunun eğitim masrafını mı çıkaracak? Çıkında bunun yolunu yordamını anlatın da vatandaşımız bilsin. Elektrik fiyatlarına yeni bir zam geleceği iddia ediyor.”
“MASRAFINI KARŞILAYALIM ÜLKEYİ BU HALE GETİRENLER AYA GİTSİN”
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun yatırım kongresindeki konuşmasını eleştiren Mısırlıoğlu, “Sayın Eroğlu, ‘Dünya’da kriz var Türkiye’de kriz yok istikrar var.’ demiş. Sayın Bakan haklı Türkiye’de istikrar var. Vatandaşımızın istikrarlı bir şekilde alım gücü azalıyor. İstikrarlı bir şekilde akaryakıttan, doğalgaza, elektriğe, gıda ürünlerine aklınıza ne gelirse her şeye zam geliyor. İstikrarlı bir şekilde yandaşlar gelirlerini artırmaya çalışıyor. İstikrarlı bir şekilde Türk lirasının değeri düşüyor. İstikrarlı bir şekilde çiftçimiz, besicimiz yok oluyor. Sayın Eroğlu bu kongrede, ‘Önümüzdeki sene aya insan göndereceğiz. Meraklı olanlar ismini yazdırsın.’ demiş. Bence ülkeyi bu duruma getirenler ismini yazdırsın, biz masrafını karşılayalım gönderelim, orada kalsınlar. Ülkemizde rahat bir nefes alsın.” ifadelerine yer verdi.
“SAYIN BAŞKANIN PROJE VE MALİYET ÜRETMEKTE ÜSTÜNE YOK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatlerini yerine getirmediğini belirten Mısırlıoğlu, “Belediye Başkanımız Halil Ağa Semt pazarında bulunan kapalı alanı bir tekstil firmasına tahsis etti. ‘Halkımıza müjde istihdam yarattık, sayemizde bin 500 kişiye ekmek kapısı açıldı. Pazarcı esnafımızda madem çocuklarımıza ekmek kapısı açılacak, biz karda yağmurda açık da satış yapmaya razıyız.’ dedi. Yıl 2022 istihdam sayısı yeni 400 rakamına ulaştı. Sayın Zeybek 2019 yerel seçimleri öncesi halkımıza vaatlerde bulundu. ‘Kentsel dönüşümü biz gerçekleştiririz. Halkımızı AFRAY ile tanıştıracağız. Askeri havaalanını sivil uçuşlara açacağız, eski Bağ-Kur binasının olduğu alana mekanik katlı otopark yapacağız, şehrimizin trafik sorununu kalıcı olarak çözeceğiz.’ dedi. Sayın Başkanın proje ve mazeret üretmekte üstüne yok. Kentsel dönüşümü muhalefet engelledi. AFRAY yalan oldu. Mekanik katlı otoparkın maliyetleri çok yapamıyorlar. İşçisinin alın terinin karşılığını vermeyen bir Belediye, trafik sorununu çözmek bir tarafa daha da çekilmez hale getirdiler. Plansız programsız hizmet diye yapılan ve sokağa atılan milyarlar. Estetikten uzak bisiklet yolu diye yapılan yollara dikelen dubalar. Bu direkler halkımıza tam bir kazık oldu. Bu dubaları diken zihniyet şimdi bu dubaları söküyor. Size bırakılan sermayeyi harcadınız tükettiniz, Belediyenin kasasını boşattınız. Afyonkarahisar’da 22 yıldır düzenlenen ve şehrin kültür ve sanat hayatında önemli bir yere sahip olan ve Afyonumuzu dünyaya tanıtan Jazz ve Klasik Müzik festivallerini sona erdirdiniz. Sizin işiniz gücünüz kafe işletmeciliği. Afyonkarahisar’ımızın birinci Partisi İYİ Parti olacaktır. Ülkemizi yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemle aydınlık günlere kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme