Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Lokman Özkul

Proje Tipler Sallamaya Devam Ediyor

Gün geçmesin ki değişik tipler arz-ı endam etmesin. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ukalalar, çıkıyorlar ortalıkta allame allame konuşuyorlar. Onlara göre meydan boş ya, sallayacaklar. Nasrettin Hoca’nın ya tutarsa hesabı gibi. Değerli okurlar, Yüce Dinimiz İslam üzerine büyük oyunlar oynanıyor. Bir tarafta Kur’an bize yeter diyen bir güruh, hadisleri tümden inkar eden veya iki elin parmakları seviyesine indiren, bunu açıklamak için de yüzlerce kitap yazan insanlar. İlahiyat alanında veya din ile ilgili birkaç kitap okuyan doğru veya yanlış, kendini bir şey zannediyor. İşin uzmanı olan bizler bile konuşurken ihtiyatlı davranıyoruz bunlar bodoslama dalıyor.
Sosyal medya fenomenleri, youtuberler elleri boş ya, bol bol video çekip gündemde kalmak istiyorlar. Amaçları reyting kapıp daha çok para kazanmak. En son Diamond Tema denilen ne idüğü belirsiz birisi çıktı, sallıyor da sallıyor. Yaratılmış bir varlık olarak, hadsiz bir şekilde Allah’ın varlığını tartışmaya açıyor. Ebleh insan özetle diyor ki; Yaratıcı var olamaz, bu kadar varlığı yaratacak varlık var olmuş olmamalı. A be geri zekalı, var olmayan bir şey nasıl yaratıcı olur, yok olan bir şey nasıl yaratıcı olur. Ağzı olan konuşuyor denilir ya, Allah’ın kendilerine verdiği dil nimeti ile boş boş, saçma sapan konuşuyorlar. Maalesef cehaletten olsa gerek alıcı da buluyorlar. Okumayan araştırmayan bir toplum olduğumuz için ekseriyetle, böyle deli zırvası iddialara inanan insanlar da yadsınamayacak seviyede. Bu hadsiz diğer taraftan Peygamber Efendimize dil uzatıyor. Hz. Ayşe ile olan evliliği dillerine dolamışlar, yok 9 yaşında iken evlenmişmiş de filan falan. Rahmet Peygamberinin böyle bir şey yapması mümkün değil. Peygamber Efendimiz, Hz. Aişe validemiz ile evlendiğinde zevcesinin yaşı 19 idi. 19 yaş Arap toplumunda, sıcak iklim nedeniyle de ideal bir evlilik yaşıdır. İsteyenlere 4 ayrı örnekle Hz. Aişe validemizin 19 yaşında olduğunu ispat ederim. Hz. Ebubekir bu vesile (evlilik) ile kızının da rızası ile Efendimiz (s.a.v.) ile akraba olmak istemiş Efendimiz de, Yüce Allah’ın izni ile kabul etmiştir. O heva ve hevesiyle herhangi bir şey yapmaz, Kur’an’da buna dikkat çekilmektedir Necm Suresi’nde. “O, (kesinlikle kendi) hevâsından (kafasından ve nefsi kuruntularından) konuşmaz-konuşmamıştır’’ (Necm-3).
Bu proje tiplerin amacı saf din inancını bulandırmak, zihinleri karıştırmak. Bir yerlerden fonlanıyorlar örneğin misyonerler olabilir, şu anda dünyada İslam Dini’nin yükselişi birçok kesimi rahatsız ediyor, kendilerince önlem almak istiyorlar. Proje tipler fonlanıyor bunların para için yapmayacağı şey yoktur, dinleri imanları paradır, menfaattir. Bugün Diamond Tema yarın başka birisi öbür gün başka birisi. Hani güncel ifadeyle denir ya; bi bitmediniz gitti. Dün Adnan Oktarlar, Ali Kalkancılar vb.. vardı bugün de böyle enterasan proje tipler. Değerli okurlar bunların deli saçması iddialarına inanmayın, dininizi doğru kaynaklardan öğrenin. Kur’an-ı Kerim ve Meali, sahih hadisler ve doğru bir ilmihal bizim dini öğrenmemiz için yeterlidir. Kafanıza takılan bir soru varsa bunu müftülükler bünyesindeki fetva hatlarına sorun doyurucu bilgi alacaksınızdır.
Hadis deyince bunların hepsi de sahih geçerli hadis demek değildir. Sahih-i Buhari de de geçebilir veya Kütüb-ü Sitte de de. Bu kaynaklarda bile daha ayıklanması gereken sözde hadisler var demek ki. Peygamber Efendimize rivayet edilen bir sözün hadis olup olmadığını anlamak için Kur’an’a danışmamız gerekir yani bu söz Kur’an ayetlerine uygun mudur veya çelişiyor mu? Diğer yandan akıl mantık süzgecinden geçirmemiz gerekiyor, İslam Dini akıl mantık dinidir. Bu boş boş konuşanların bir iddiası da İslam Dini 6 yaşında bir çocuğun evlenmesine izin veriyormuş. Tam deli saçması bir iddia. İslam dini kendi rüşdünü ispat etmiş, mümeyyez olmuş yani neyin ne olduğunun farkına varmış, çocukluktan çıkmış gençlik dönemine girmiş kimselerin evliliklerine rıza gösterir. Bu yaş da, günümüz kanuni evlenme yaşı olan 18 gibidir. Bu çok bilmişler Peygamber Efendimiz döneminden O’nun sahabelerinden veya onların yakınlarından birinin böyle çok küçük yaşta evlendiğini göstersinler, gösteremezler çünkü yok.
Hasıl-ı kelam, bu proje tiplerle vakit kaybetmeyin hele hele asla inanmayın, dininizi doğru kaynaklardan öğrenin bilmediğiniz konularda da işin gerçek uzmanlarına sorun danışın..
Selametle..

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER