• Haberler
  • Genel
  • Proje merkezli çalışmalar, gazetecilerin işine yarıyor

Proje merkezli çalışmalar, gazetecilerin işine yarıyor

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar Basını'nın gelişmesi için proje merkezli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gölbaşı, 2014'te de mesleki gelişim eğitimi yapmayı planladıklarını kaydetti Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, basın mensuplarının kendilerini geliştirmesi, bu doğrultuda Afyonkarahisar Basını'nda da kalitenin artması için projeler geliştirdiklerini belirtti. Gölbaşı, 'Geleneksel medyanın varlığını [&hellip]

Proje merkezli çalışmalar, gazetecilerin işine yarıyor

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar Basını’nın gelişmesi için proje merkezli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gölbaşı, 2014’te de mesleki gelişim eğitimi yapmayı planladıklarını kaydetti

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, basın mensuplarının kendilerini geliştirmesi, bu doğrultuda Afyonkarahisar Basını’nda da kalitenin artması için projeler geliştirdiklerini belirtti. Gölbaşı, “Geleneksel medyanın varlığını uzun süre sürdürebilmesinin önünde ciddi kuşkular var. Bu nedenle geleneksel medyayı da gözeterek yeni medya araçları ile ilgili destek ve eğitim sağlama noktasında stratejisi var. Biz eğitimlerimize sosyal medya eğitimleriyle başladık. Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle, hizmet alma yöntemiyle bu eğitimi gerçekleştirdik. Eğitime katılan arkadaşlara sertifikalar verildi. Biz özne olarak da bu sürecin içinde yer aldık” dedi.
AVRUPA PROJELERİ SIRADA
Avrupa Birliği’nun sunduğu fırsatları da değerlendirdiklerini kaydeden Gölbaşı, “İki Avrupa projesi içinde yer alma çalışmamız oldu. Genel Müdürlük olarak sunulan bir projede biz proje ortağı olduk. Avrupa Gazeteciler Federasyonu ile bağlantı kurarak Belçika ile 10 günlük bir çalışma programı düzenlenmesi noktasında talepte bulunduk. Proje kabul edildi, muhtemelen 2014’ün ilk aylarında bu gerçekleştirilecektir” diye konuştu.
EĞİTİM HAZIRLIĞI YAPILIYOR
İl Müdürlüğü olarak farklı projelere imza attıklarını hatırlatan Gölbaşı, şöyle devam etti:
“Yeni medya alanında yine bir proje sunma aşamasındayız. Mesleki yeterliliği geliştirme projesi sunacağız. 2014 yılı içinde bu eğitim gerçekleştirilecektir. Yazılı basın, görsel basın, basın işletmeciliğine, yeni medyaya, basın mevzuatlarına yönelik modüller geliştirildi. Afyonkarahisar Basın Tarihi’ni yazma konusunda da çalışmalarımız sürecek. Kalkınma Ajansları’nın programları yeniden kurgulama süreci sonuç verirse önümüz açılacaktır. Olmasa bile, bizler kurum olarak, mutlak surette bu çalışmayı yapacağız.”
KALKINMA BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞÜLÜYOR
Yerel basın kuruluşlarının Kalkınma Ajansları’ndan yeteri kadar faydalanamadığına dikkat çeken Gölbaşı, kurum olarak Kalkınma Bakanlığı ile bu doğrultuda görüştüklerini belirtti. Gölbaşı, “Kalkınma Ajansları bölgesel olarak önemli imkanlar sağlıyor. Ama bu projeler, daha çok alternatif enerji kaynakları, turizm, tanıtım gibi başlıklar mevcut. Basın-Yayın sektörünün ihmal edildiğini, en azından programlar kurgulanırken ön plana çıkamadığını müşahade etmekteyiz. Genel Müdürlüğümüz bu durumun farkında. Kalkınma Bakanlığı nezdinde birtakım görüşmeler yürütülmektedir. Kalkınma Ajansları programlarına, doğrudan basın sektörünü ilgilendiren müstakil programlar konulması çalışmaları yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.
GENEL MÜDÜRLÜK
ATILIM İÇİNDE
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılından bu yana önemli bir atılım içinde olduğunu hatırlatan Gölbaşı, “25 Nisan 2012 tarihinde İl Müdürlüğümüz kuruldu. 1920’de kurulan çok köklü bir kurum olmakla birlikte 7 ilde teşkilatlanma ile çalışmalarını sürdürmüştür. Ülkemizde her alanda bir sıçrama olduğuna tanıklık etmekteyiz. Her kurum kendi yapısını topyüken gözden geçirmek durumundalar. Teknolojiye ayak uydurmayı başaran kurumlar ayakta kalıyor. Müdürlüğümüzde 2011 yılından itibaren yeniden yapılandırılmaya gidildi. Yeni Genel Müdürümüz, genç bir ekip oluşturdu. 7 olan il sayısı 17’ye çıkarıldı. Afyonkarahisar’ın bölgede seçilmiş olmasının birçok sebebi var. Yürütme erkinin takdirini harekete geçiren, ilimiz dinamik medyasıdır. Arz ve talep ilişkisi burada işlemiştir. Biz, gazete sayılarında çokluk gördük. Bugün için geldiğim ilk günle kıyasladığımda, Afyon basınının o günkü nicel karakterden, niteliğe doğru yol aldığını müşahade etmekteyim” şeklinde konuştu.

MURAT ARISOY

Toplumsal sorunlarda da rol alınıyor

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, kurum olarak toplumsal sorunların çözülmesinde de rol aldıklarını söyledi. Gölbaşı, çözüm sürecinin Batman’da masaya yatırıldığına dikkat çekti

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün toplumsal konularda da önemli katkılarının bulunduğunu söyledi. Gölbaşı, “Yerel Medya buluşmaları sürüyor, Batman’da çözüm sürecinin masaya yatırıldığı 25’inci Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları yapıldı. Bu buluşmaya 12 ilden 250 civarında gazeteci davet edildi. Burada World Cafe tekniği uygulandı” dedi.
Burada uygulanan World Cafe tekniği hakkında da bilgi veren Gölbaşı, şöyle konuştu:
“World Cafe Tekniği; bir masa etrafında toplanan içlerinde bir moderatör ve raportörün yer aldığı grubun cafe ortamı gibi samimi bir atmosferde konuyla ilgili görüşlerini, sohbet havası içinde paylaştıkları bir tartışma metodudur. Gönüllülük esasıyla katılımın sağlandığı çalışmada medya temsilcileri ve uzman isimler masa moderatörlüğü yaptılar. Yerel medya temsilcilerinin masalar etrafında, moderatörler eşliğinde konuya ilişkin kendi görüşlerini ifade ettiği çalışmanın sonunda, ortaya çıkan veriler ana moderatör tarafından katılımcılarla paylaşıldı ve sonuç bildirisi açıklandı.”

BASIN KARTI
KOLAYLIK SAĞLIYOR

Ali Fuad Gölbaşı: Hizmet Damgalı Pasaport, gazetecilerin yıllarca dile getirdikleri bir talepti. Bu imkan sağlandı. Basın Kartı’nın maddi avantajları olsun isteniyor ama, aslında gazetecilerin işlerini kolaylaştırmak için bir araçtır. Gri Pasaport da Sarı Basın Kartı sahiplerinin yurtdışındaki görevlendirmelerinde kolaylık sağlanmasını öngörüyor.

LOGO DEĞİŞTİ
Gölbaşı: Genel Müdürlüğümüz logosunu değiştirdi. Yeni logomuz yeni medyayı temsil eden bir logodur.

BÖLGESEL HİZMET VERİLİYOR
Ali Fuad Gölbaşı: 2013’ün Haziran ayından itibaren bölgesel olarak çalışmaya başladık. Eskişehir, Uşak, Kütahya illeri bizimle ilişkilendirildi. Orada çalışan gazetecilerin bizimle ilgili her türlü işlemleri, bizim il müdürlüğümüzün sistemine düşmekte. Bu arkadaşlarımızın iş ve işlemlerini bizler takip ediyoruz. Bu anlamda ziyaretler gerçekleştirdik.

Bakmadan Geçme