• Haberler
  • Genel
  • Proje hazırlarken TÜBİTAK kurallarına uyulmalı

Proje hazırlarken TÜBİTAK kurallarına uyulmalı

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, bilimsel projelerin TÜBİTAK’ın çizdiği çerçevede yazılması gerektiğini belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde 25-27 Ekim 2014 tarihleri arasında ikinci kez gerçekleştirilen 'Temel Bilimler Alanında Disiplinlerarası Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi'nin sertifika töreni düzenlendi.Törenin açış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. [&hellip]

Proje hazırlarken TÜBİTAK kurallarına uyulmalı

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, bilimsel projelerin TÜBİTAK’ın çizdiği çerçevede yazılması gerektiğini belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde 25-27 Ekim 2014 tarihleri arasında ikinci kez gerçekleştirilen “Temel Bilimler Alanında Disiplinlerarası Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi”nin sertifika töreni düzenlendi.
Törenin açış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mevlüt Doğan, eğitim veren öğretim elamanlarının büyük bir kısmının Afyonkarahisar dışından geldiğini söyledi. Proje eğitiminin amacının katılımcılara TÜBİTAK’ın istediği şekilde proje hazırlanması konusunda bilgiler vermek olduğunu dile getiren Doğan, “Eğitimi veren hocalarımızın ağırlıklı kısmı başka üniversitelerden geliyor. Proje eğitiminin belli bir amacı var. TÜBİTAK’a 1001, 1002 gibi projelerde bir beklentimiz var. Dolayısıyla özellikle proje başvurusu yaparak ret cevabı alan hocalarımızın bir tecrübesi var. Diğer hocalarımızın ve özellikle doktorasını yeni bitiren arkadaşlarımızdan proje başvurusu yapmaları yönünde beklentilerimiz var. Umarım proje başvurularını 1 sene içerisinde yaparlar” dedi.
2023 VİZYONUNA DİKKAT
AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım ise proje hazırlamanın zor olduğunu belirterek, proje hazırlanırken TÜBİTAK’ın çizdiği çerçeveye dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım, “Proje hazırlamak zor. Hele ki hazırladığınız projenin geri gelmesi, reddedilmesi hayal kırıklığına uğratır. Proje hazırlarken kendimizi projeyi kabul edecek kişinin yerine koyup öyle hazırlanmamız gerekiyor. Bu projeyi ben inceleseydim nasıl incelerdim, bu proje hangi derde çare olacak, ülkenin hangi derdine derman olacak ya da hangi bilimsel sıkıntıya çözüm getirecek sorularına cevap bulmak önemlidir. Hiçbir sorunu çözmeyecek bir projeyi hazırlamanın anlamı yok. Öncelikle sorunu tespit edeceksiniz, arkasından o sorunu çözmeye yönelik herhangi bir fikir olması gereklidir. Proje hazırlarken yine TÜBİTAK’ın önceliklerine ve 2023 vizyonuna dikkat etmek gerekiyor. Hangi konulara ağırlık verildiği ve hangi konularda proje getirilmesi istendiği noktasında TÜBİTAK da bir çerçeve çiziyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme