Proje hazırlama eğitimi sona erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle, 26-31 Ocak 2011 tarihleri arasında “Proje Hazırlama Eğitimi” gerçekleştirildi. Üst düzey sağlık kurumları yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitim programı, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından verildi. “Eğitim verimli geçti”Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama [&hellip]

Proje hazırlama eğitimi sona erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle, 26-31 Ocak 2011 tarihleri arasında “Proje Hazırlama Eğitimi” gerçekleştirildi.

Üst düzey sağlık kurumları yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitim programı, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından verildi.
“Eğitim verimli geçti”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, eğitimin çok verimli geçtiğini, sağlık yöneticilerinin proje hazırlama eğitimine gerekli önemi verdiğini ve eğitim sonunda 3-4 adet proje hazırlandığını ifade etti. Doç. Dr. Koçoğulları, “Türkiye Cumhuriyeti Zafer Kalkınma Ajansı tarafından “Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı” ile ilgili olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın eğitimin başladığı esnada hazırlanan projelere maddi destek (Bilimsel Araştırmalar Projeler Komisyonu’nca) vereceğini açıklaması da proje hazırlama konusunda yöneticilerin daha istekli bir yaklaşım sergilemesinde etkili oldu. Türkiye Cumhuriyeti Zafer Kalkınma Ajansına gönderilecek projeler için desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ali Altuntaş başta olmak üzere eğitim esnasında çalışmalarından dolayı Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Okan Solak ve Doç. Dr. Mehmet Yaman ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şemsettin Karaca’ya ve Halkla İlişkiler Müdürü Uzman Mustafa Küçükilhan’a teşekkür edi-yorum” dedi.
Proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı ana temalı eğitim programı kapsamında, bir projenin nasıl hazırlanması gerektiği, Zafer Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, vb. kurum ya da kuruluşların hangi projelere destek verdiği konuları üzerinde teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Bakmadan Geçme