“Proje eğitimlerinden daha çok yararlanalım”
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde 'Temel Bilimler Alanında Disiplinlerarası Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi'nin sertifika töreni düzenlendi Töreninin açış konuşmasını yapan proje koordinatörü Prof. Dr. Mevlüt Doğan, eğitimin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirterek, 'Rektör hocamızın TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi olması nedeniyle AKÜ olarak bizler Bu tarz eğitimlerden daha fazla [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde “Temel Bilimler Alanında Disiplinlerarası Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi”nin sertifika töreni düzenlendi
Töreninin açış konuşmasını yapan proje koordinatörü Prof. Dr. Mevlüt Doğan, eğitimin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirterek, “Rektör hocamızın TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi olması nedeniyle AKÜ olarak bizler Bu tarz eğitimlerden daha fazla faydalanmak istiyoruz” dedi. Eğitimlere doktora sürecinde olan öğrencilerin yanı sıra doktorasını tamamlamış kişilerin de başvurabildiğini ifade eden Doğan, “Eğitimlerimiz 2 grup halinde gerçekleşiyor. İlkine doktora sürecinde olan ikincisine ise doktorasını tamamlamış ve şu anda kariyer projeleri başvurusu yapabilecek durumdaki arkadaşlarımız katıldı. 3 günlük bir yoğunlaştırılmış program. Yoğun bir program sonucunda buradan gittikten sonra proje başvurusu yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
AKÜ Rektörü ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak ise, eğitimin amacının üniversitelerde araştırmacı ve doktora seviyesinde yeterliliğini almış veya tezinin son aşamasına gelmiş doktora öğrencilerine proje eğitimi vermek olduğunu kaydetti. Uzman 5 öğretim üyesinin ders verdiği eğitimlere 14 ayrı üniversiteden toplam 45 araştırmacının katılığını kaydeden Solak şöyle konuştu:
“Eskiden Kalkınma Bakanlığı diğer adıyla Devlet Planlama Teşkilatı ve çok az da başka sektörler para veriyorken Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkili organı olan hükümet TÜBİTAK’ta bu birikimleri tek kanala topladı ve geniş bir bütçe imkanı sundu. Bunu yaparken de örneğin son zamanlarda hızlı projeler gelişti. 60 bin liraya kadar hemen alıyorsunuz ve o sene de bitiriyorsunuz. Para harcama imkanlarını da genişletti. Proje yönetici ve yürütücüsüne farkı imkanlar verdi, vermeye de devam ediyor. Yeter ki kurallara uygun proje hazırlansın ve proje feasable olsun yani bu ülke gerçeklerine, üniversal sistemin gerçeklerine bittiği zaman ele avuca gelen bir imkan olsun. Bu ürün olur, üretim olur, bir laboratuvar yöntemi olur, bir model olur ya da ÜR-GE kapsamında bir ürünün bir prototip modeli olur. Dolayısıyla bunlar ciddi ve güzel imkanlar. İşte bu imkanlara kavuşmak için bu sertifikasyon programları yapılıyor ki üniversitemiz adına Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü’nü kutluyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)