• Haberler
  • Genel
  • 'Proje bayramı' yaşanacak – Kocatepe Gazetesi

'Proje bayramı' yaşanacak – Kocatepe Gazetesi

Ramazan Bayramı'nı memleketinde hemşerileriyle geçirecek olmanın mutluluğunu yaşayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar halkına temelini atacakları tesislerle adeta proje bayramı yaşatacaklarını belirtti Bayramın 3. günü (21 Ağustos Salı) İhsaniye ilçesini ziyaret ederek Döğer Emre Göleti ve Sulaması ile Bayramaliler Göleti ve Sulaması'nın temelini atacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı [&hellip]

“Proje bayramı” yaşanacak

Ramazan Bayramı’nı memleketinde hemşerileriyle geçirecek olmanın mutluluğunu yaşayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar halkına temelini atacakları tesislerle adeta proje bayramı yaşatacaklarını belirtti

Bayramın 3. günü (21 Ağustos Salı) İhsaniye ilçesini ziyaret ederek Döğer Emre Göleti ve Sulaması ile Bayramaliler Göleti ve Sulaması’nın temelini atacak olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İhsaniye’nin ardından İscehisar ve Bayat ilçelerini ziyaret ederek temel atma merasimlerine iştirak edecek.
İscehisarlı hemşerileriyle bayramlaştıktan sonra Karaağaç Göleti ve Sulaması’nın temel atma merasimine iştirak edecek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
6 MİLYON LİRAYA MÂL OLACAK
İscehisar’ın Karaağaç köyünde inşa edilecek olan tesisin tamamlanmasıyla 2.560 dekar arazinin suya kavuşturulacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 6.000.000 TL’ye mal edilecek tesisi Aralık 2014’te hizmete açmayı planladıklarını söyledi.
Karaağaç Göleti ve Sulaması’nın tamamlanmasıyla birlikte çiftçilere yıllık 1.820.000 TL gelir artışı sağlanacağını kaydeden Bakan Prof. Dr. Eroğlu; “Çiftçilerimiz daha çok üretecek, daha çok kazanacak” diye konuştu.
BAYAT, SULAMA TESİSİNE KAVUŞUYOR
İscehisar’daki programının ardından Bayat’a hareket edecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hem Bayatlılarla bayramlaşacak hem de Derbent Göleti ve Sulaması’nın temelini atacak. 6.000.000 TL’ye mal edilecek olan tesisin tamamlanmasıyla 2.290 dekar arazisinin sulamaya açılacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temeli atılacak te-sislerin hayırlı olmasını dileyerek “Afyonkarahisar’da bambaşka bir bayram yaşanacak, çiftçilerimizin yüzü gülecek” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme