“Proje akla uygunsa, çılgın olmaz”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için açıkladığı çılgın projeden sonra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da Afyonkarahisar için hazırladığı çılgın projeyi eleştirdi. Çalışıcı, “Bir proje akla uygunsa akılcı, uygun değilse akıldışı olur” dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul [&hellip]

"Proje akla uygunsa, çılgın olmaz"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için açıkladığı çılgın projeden sonra Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da Afyonkarahisar için hazırladığı çılgın projeyi eleştirdi. Çalışıcı, “Bir proje akla uygunsa akılcı, uygun değilse akıldışı olur” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için açıkladığı çılgın projenin ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da Afyonkarahisar için çılgın proje hazırladıklarını söylemesini eleştirdi. Çalışıcı, “Proje çıılgın olmaz, proje akılcı mantıklı olur. Akılcı, mantıklı proje çılgın olmaz. Çılgın olursa da akıl ve mantık olmaz. Bu projelerin adına çılgın demenin bir alemi yok ki. Proje akla, fenne, ilme uygun değilse akıldışı bir projedir. Akla, fenne, ilme uygunsa akılcı projedir, çılgın değildir. Açlıktan ölmekte olan vatandaşın gündemini değiştiremezsin. Vatandaş ‘Açım, ölüyorum’ diyor” dedi.
“Vatandaş kan ağlıyor”
Türkiye’nin AK Parti iktidarından önce kendi kendine yeten 6 ülkeden biri olduğunu hatırlatan Çalışıcı, “Biz kendi kendine yetebilen 6 ülkeden biriydik. Şu anda kendimizi besleyemiyoruz. İthal etin yanı sıra kaçak et de geliyor. Hayvancılık yapanların hepsi batmış durumda, zarar etmiş durumda. Geçenlerde Çayırbağ’daydım. Vatandaş kan ağlıyor, burnundan soluyor” diye konuştu.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Kadir Çalışıcı, Afyonkarahisar’ın milletvekili sayısının 7’den 5’e düşmesinin de üzüntü verici olduğunu belirtti. Çalışıcı AK Parti Milletvekili Sait Açba’nın tekrar aday olmasıyla birlikte Afyonkarahisar’ın değil Kütahya’nın fazla bir milletvekili ile temsil edileceğini savundu.
BOP hatırlatması
Türkiye’nin sadece ekonomik bir sorunla değil, siyasi sorunla da karşı karşıya olduğunun altını çizen Çalışıcı, “Ülkemizin etrafı kaynıyor. Büyük Ortadoğu Projesi yürütülüyor, bu projenin eşbaşkanı da bizde. Bu seçimleri sakın ola ki normal bir seçim olarak kabul etmeyin. Hepiniz, benim selamımı da götürerek eşinize dostunuza anlatın. Açık oturumlara davet ediyoruz, oraya gelmiyorlar. Gelin bir masanın etrafında toplanalım, ilimizin ve ülkemizin meselelerini konuşalım, tartışalım. MHP’nin düşüncelerine Meclis’in ihtiyacı var” yorumunu yaptı.
“Gençler yakın tarihi okusun”
Çalışıcı, özellikle gençlerin Türkiye ve Osmanlı tarihini okuması gerektiğinin altını çizerek “Gençlerimizin Osmanlı’nın son zamanlarını, yakın tarihimizi çok iyi okuması gerekiyor. Sevr denen paçavrayı hepimizin okuması gerekiyor. Bunların çokça anlatılması lazım. Bugün gerçekten öyle bir hükümetle karşı karşıyayız ki neredeyse terör örgütüyle pazarlık ediliyor. Devletimizle, devletimizin kurumklarıyla kedinin fareyle oyndağı gibi oynuyorlar. Şu anda Kuvayı Milliye düşüncesinhe ihtiyaç var. Ülkesini düşünen insanların bu konuda çok hassas olması gerekiyor. Ülkemizin üzerinde gerçekten karabulutlar dolaşıyor” şeklinde konuştu.
Çalışıcı’dan “çuval” vasiyeti
4 Temmuz 2003 yılında Irak’ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi hadisesini de hatırlatan Çalışıcı, şöyle devam etti:
“Süleymaniye’de Türk Mehmetçiğinin başına çuvalı geçirdiler. Yüreğim sızlıyor hâlâ. Bunu Allah rızası için görelim. Türk milleti akıl tutulması mı yaşıyor? Bunu neden unuttu? O çuval sadece askerimize değil, tüm Türk milletinin başına geçirildi. Ben çocuklarıma vasiyet ettim. Benim ömrüm yetmez. Belki onların da ömürleri yetmez. Ama dedim ki çocuklarıma, ‘Siz çocuklarınızı öyle bir yetiştirin ki o çuvalın intikamı mutlaka Amerika Birleşik Devletleri”http://m.kocatepegazetesi.com/”nden alınsın.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme