• Haberler
  • Genel
  • “Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz”

“Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Dünya Motokros Şampiyonası’nın lansman toplantısında yaptığı konuşmada “Avrupa'da ve dünyada Afyonkarahisar'ın ismi duyulacak. Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ın adını duyurmak için seferberlik halindeyiz.” dedi   Bu yıl 3. kez Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısı termal bir otel’de gerçekleşti. Afyonkarahisar il [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Dünya Motokros Şampiyonası’nın lansman toplantısında yaptığı konuşmada “Avrupa’da ve dünyada Afyonkarahisar’ın ismi duyulacak. Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz. Afyonkarahisar’ın adını duyurmak için seferberlik halindeyiz.” dedi

Bu yıl 3. kez Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın lansman toplantısı termal bir otel’de gerçekleşti. Afyonkarahisar il protokolü ve İstanbul’dan gelen gazetecilerle, davetlilerin katıldığı toplantıyı ünlü Program Moderatörü Ersin Düzen sundu. İlk olarak tanıtım videolarının izletildiği programda daha sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar konuştu. Uçar, 100 bin seyirciyi Afyonkarahisar’da misafir edecek olmanın hayalini kurduklarını ifade etti. Uçar, 10 bine yakın turistin Afyonkarahisar’a gelmesini umut ettiklerini belirterek, “Bir tek hayalim daha kaldı. Burada ifade etmek istiyorum. Kenan Sofuoğlu’nun yetiştirdiği sporcuların burada yarıştığı, Afyonkarahisar’da Türklerin şampiyon olduğu bir şampiyonayı hayal ediyorum” dedi.
FESTİVAL 7 GÜN SÜRECEK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2018 yılında pisti yılı yaparak Dünya Motokros Yarışlarının yapılmasını sağladığını hatırlatarak, “2020 yılında pandemi olduğu için seyircisiz olacaktı biz de bunu 2021’e öteledik. Bu sene inşallah Afyonkarahisar’da festival olarak yapacağız. Biz 5 gün düşünüyorduk ama 7 gün olarak ifade ettiler.” ifadelerine yer verdi.
‘MOTOKROS GERÇEKTEN AFYONKARAHİSAR’A
ÇOK YAKIŞTI’
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Afyonkarahisar’ın iddiası olan bir şehir olduğuna dikkat çekti. Afyonkarahisar’ın sokaklarında dolaşırken bu iddianın hissedileceğini aktaran Çiçek, “İşte bu özgüven dünyanın en iyi pistini yapan bir iradeyi yapıyor. Motokros gerçekten Afyonkarahisar’a çok yakıştı. Ben buna cesaret eden, başlatan Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Arkasından Mehmet Zeybek Başkan çıtayı yükseltmek için çaba sarf etti.” ifadelerine yer verdi.
‘AFYONKARAHİSAR
TÜRKİYE’YE DEĞER KATACAK BİR VİLAYET OLACAK’
Afyonkarahisar isminin dünyada duyulacağını söyleyen Çiçek, Motokros bir şeref meselesi olduğunu aktardı. Çiçek, “Uluslarlar arası arenada yaptığımız ilk göz ağrımız. Ama biz daha çok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Avrupa’da ve dünyada Afyonkarahisar’ın ismi duyulacak. Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz. Afyonkarahisar adını duyurmak için seferberlik halindeyiz. Konu Afyonkarahisar. Afyonkarahisar Türkiye’ye değer katacak bir vilayet olacak.” şeklinde konuştu.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın; yaptıkları spor tesisleri ve buradaki organizasyonlarla sporun başkenti olduğunu kanıtladığını belirterek, yurtdışından bu spora ilgi duyan tüm sporcuları ve turistleri beklediklerini dile getirdi.
Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan 16 yaşındaki Motokros Sporcusu Irmak Yıldırım da bu spora 14 yaşında başladığını, ailesinin katkısıyla, aldığı eğitimlerle başarıya ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
ŞAMPİYONAYA 150’YE YAKIN YARIŞÇI KATILACAK
Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında dünya ve Avrupa klasmanında Dünya Büyükler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2), Avrupa Motokros Şampiyonası (MX2T) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (MXOPEN) olmak üzere 5 yarış aynı anda yapılacak.
Türkiye’de yapılacak yarışlara Yamaha, Honda, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, TM ve Fantic gibi fabrika takımlarının da olduğu 25’i aşkın takımla 150’ye yakın yarışçının katılması bekleniyor.
Dünya çapında çok popüler olan motokros yarışlarının en önemli yarışının Türkiye etabı olan MXGP of TURKEY, 7,3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3,5 milyara yakın izleyiciye ulaşıyor. Dünyanın motokros yıldızları, bu yıl 18 etaptan oluşan MXGP ve MX2, 6 etaptan oluşan MXWOMEN, 13 etaptan oluşan MX2T ve MXOPEN’de kürsü için yarışacak.
TÜRKİYE MOTOFEST’E 100 BİNE YAKIN KATILIMCI BEKLENİYOR
Türkiye’nin 2021’deki en büyük etkinliği olması beklenen Türkiye Motofest, bu yıl 5 güne çıkacak. 1-5 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak festival, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden motosiklet tutkunlarına keyifli anlar yaşatacak.
Türkiye Motofest’e bu yıl 100 bine yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE 5 MİLYAR LİRADAN FAZLA KATKI
200 MİLYON AVRO
DEĞERİNDE TÜRKİYE TANITIMI
MXGP of TURKEY’in dünya çapındaki yayınları ve Türkiye Motofest’ten yapılan haberler Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkıda bulunacak. En son 2019’da yapılan MXGP of TURKEY ve Türkiye Motofest’in sadece yayınlanan haberleri ve yayınlarının reklam değeri, 200 milyon avroya ulaşmıştı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme