• Haberler
  • Gündem
  • Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi'ye Danimarka'dan büyük onur

Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi'ye Danimarka'dan büyük onur

Afyonkarahisarlı profesyonel basketbol antrenörü Mustafa Abi'nin eşi Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi, Danimarka'da büyük bilim ödülüne layık görüldü   Afyonkarahisarlı profesyonel basketbolcu Mustafa Abi'nin eşi Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi, Danimarka'da büyük bir ödüle layık görüldü. Danimarka'da her yıl düzenlenen Jorcks Fond 2021 Araştıra Ödülü, Türk bilim insanı Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi'ye verildi. Prof. [&hellip]

Afyonkarahisarlı profesyonel basketbol antrenörü Mustafa Abi’nin eşi Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi, Danimarka’da büyük bilim ödülüne layık görüldü

Afyonkarahisarlı profesyonel basketbolcu Mustafa Abi’nin eşi Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi, Danimarka’da büyük bir ödüle layık görüldü.
Danimarka’da her yıl düzenlenen Jorcks Fond 2021 Araştıra Ödülü, Türk bilim insanı Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi’ye verildi. Prof. Dr. Abi ödülünü Danimarka Anayasa Mahkemesi Başkanı Thomas Rordam’ın elinden aldı. Prof. Dr. Gülen Sarıal Abi’nin tüketici davranışı üzerine yaptığı araştırmaya ilham olması için ve çalışmalarını takdir etmek için verilen ödülün yanında 400,000 Danimarka Kronu para ödülü de verildiği öğrenildi.
Afyonkarahisarlı profesyonel basketbolcu Mustafa Abi, eşinin aldığı ödülle ilgili olarak, “Üniversitesi’nin Gülen’i ödüle aday göstermesi bile başlı başına bir gurur kaynağı iken, ödülü alan tek kadın ve Danimarka dışından tek isim olması bizlere tarifsiz bir duygu yaşattı.” dedi.
Bilindiği gibi Mustafa Abi, Afyonkarahisar’da yetiştikten sonra sırasıyla Fenerbahçe, Ülkespor, Beşiktaş, Efes Pilsen, İTÜ ve Edirne Olinspor gibi basketbol takımlarında forma giymişti. Mustafa Abi eşinin görevi gereği İtalya Milano’ya gittikten sonra İtalya’da Üniversite takımında oynadı. Şimdi Danimarka Kopenhag’da yaşıyor.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme