• Haberler
  • Siyaset
  • Prof. Dr. Çağrı Erhan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu

Prof. Dr. Çağrı Erhan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oldu

Resmî Gazete'de yayımlanan kararla, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Peki, Prof. Dr. Çağrı Erhan kimdir, akademik kariyerinde hangi görevlerde bulundu?

PROF. DR. ÇAĞRI ERHAN KİMDİR?
1972 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Çağrı Erhan, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitede tamamlayan Erhan, 1996 yılında “Türk-Amerikan İlişkilerinde Afyon Sorunu” başlıklı teziyle uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde, “Osmanlı-Amerikan Siyasi İlişkileri” konulu teziyle doktor unvanını elde etti. 2003 yılında siyasi tarih alanında doçent, 2009 yılında ise profesör oldu.


AKADEMİK VE MESLEKİ KARİYERİ
Prof. Dr. Çağrı Erhan, 2005-2015 yılları arasında Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) müdürlüğü görevini yürüttü. Aynı zamanda Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Türk Askeri Tarih Komisyonu, Türk Atlantik Derneği ve Avrupa Konseyi gibi çeşitli kurumlarda aktif görev aldı.
Türk dış politikası, siyasi tarih ve uluslararası ilişkiler alanlarında akademik çalışmaları bulunan Erhan, Uluslararası İlişkiler ve Ankara Avrupa Çalışmaları dergilerinin kurucu editörlüğünü üstlendi. Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu üyesi olan Erhan, 2015 yılında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü olarak atandı. Üniversitenin 2017 yılında Altınbaş Üniversitesi adını almasının ardından görevine burada devam etti. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine getirildi.
28 Şubat 2025 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 2025/66 sayılı karar ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanarak büyükelçi unvanı aldı.


ÖZEL HAYATI
Prof. Dr. Çağrı Erhan, gazeteci Melek Erhan ile evlidir ve çiftin iki çocuğu bulunmaktadır. Anne ve babası, Bezmiâlem Vakıf Gureba Hastanesi’nde uzun yıllar doktorluk yapmış olup, mezarları Eyüpsultan Mezarlığı’nda yer almaktadır.
 

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme