• Haberler
  • Genel
  • Prim borçlularının dikkatine – Kocatepe Gazetesi

Prim borçlularının dikkatine – Kocatepe Gazetesi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, prim borçlarının yapılandırılacağını söyledi Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, prim borçları ile ilgili bilgi verdi. Kaya, 'Gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilip, prim borcu bulunan kişiler 30 Nisan 2015 tarihine kadar borçlarını 6552 sayılı yasa kapsamında yapılandırabilmektedirler. Bu güne kadar [&hellip]

Prim borçlularının dikkatine

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, prim borçlarının yapılandırılacağını söyledi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, prim borçları ile ilgili bilgi verdi.
Kaya, “Gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilip, prim borcu bulunan kişiler 30 Nisan 2015 tarihine kadar borçlarını 6552 sayılı yasa kapsamında yapılandırabilmektedirler. Bu güne kadar gelir testi yaptırmayanlar ise en geç 31 Mart 2015 Salı günü mesai bitimine kadar ikametgâhının bulunduğu il veya ilçe merkezindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi için müracaat etmeleri ve 30 Nisan 2015 tarihine kadar da varsa borçlarını yapılandırmak için Kurumumuza müracaatta bulunmaları gerekmektedir” dedi.
Kaya, “Yapılandırma müracaatları başvuru formu doldurulmak sureti ile elden veya kayıtlı posta (taahhütlü, iadeli taahhütlü yada APS, PTT kargo) kişilerin ikametgâhının bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/ Sosyal Güvenlik Merkezlerimize başvurulması gerekmektedir. Mevcut borç yapılandırılırken peşin veya altı, dokuz, on iki veya on sekiz, ikişer aylık dönemler halinde eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini seçilmesi şarttır. Söz konusu prim ödemesinin tamamının veya taksitli ödeme seçeneğinde ilk taksiti ödeme 1 Haziran 2015 tarihine kadar ödenebilecektir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme