• Haberler
  • Genel
  • Pratik ve hızlı matematiği öğreten Intelligent Mental Aritmetik şimdi Afyon'da

Pratik ve hızlı matematiği öğreten Intelligent Mental Aritmetik şimdi Afyon'da

Dünyada matematik öğretiminin son gözdesi olan Intelligent Mental Aritmetik Afyonkarahisar Şubesi, 15 yıllık ulusları arası tecrübesiyle Afyonkarahisarlı çocuklara matematiği ve yaratıcı düşünceyi öğretecek. Çocukları ezberci eğitimden kurtararak, formülsüz bir sistemle matematik öğrenecek çocukların, bilgisayarın atası sayılan abaküs yöntemiyle hem hesaplamaları hem de analitik düşünmeyi geliştireceği IMA Türkiye Intelligent Mental Aritmetik Afyonkarahisar Şubesi eğitim programı düzenlenen [&hellip]

Pratik ve hızlı matematiği öğreten Intelligent Mental Aritmetik şimdi Afyon’da

Dünyada matematik öğretiminin son gözdesi olan Intelligent Mental Aritmetik Afyonkarahisar Şubesi, 15 yıllık ulusları arası tecrübesiyle Afyonkarahisarlı çocuklara matematiği ve yaratıcı düşünceyi öğretecek.

Çocukları ezberci eğitimden kurtararak, formülsüz bir sistemle matematik öğrenecek çocukların, bilgisayarın atası sayılan abaküs yöntemiyle hem hesaplamaları hem de analitik düşünmeyi geliştireceği IMA Türkiye Intelligent Mental Aritmetik Afyonkarahisar Şubesi eğitim programı düzenlenen seminerle tanıtıldı. Seminerin ardından sadece birkaç saniye gördüğü kartları zihninden toplama ve çıkarma yapan 8 yaşındaki Bijan Ayaşlıoğlu’nun şovu izleyenlerden büyük alkış aldı.

TÜRKİYE DÖRT İŞLEMİ BİLE YAPAMIYOR
Intelligent Mental Aritmetik Afyonkarahisar Şubesi’nin Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım seminerine Afyonkarahisarlı anne ve babalar büyük ilgi gösterdi. 6 Yaşından itibaren tüm çocukların katılabildiği eğitim programıyla hem yaratıcı düşünceyi hem de formülsüz ve ezbersiz matematiği öğreten yöntemin artık birçok ülkenin eğitim programına girdiği anlatan IMA Türkiye temsilcilerinden Deniz Polat, Türkiye’de matematik ve sayısal eğitimindeki sıkıntıları rakamlarla anlattı. Haber bültenlerinde yayınlanan haberleri seminer katılımcılarına izlettiren Deniz Polat, LGS’ye giren bir milyon 800 bin öğrenciden 700 Binin matematikte sıfır çektiğini hatırlattı. Günümüzde çcukların dört işlemi bile yapamadığını kaydeden Polat, “Yine LGS’ye giren öğrencilerden 50 bini bırakın matematiği bütün derslerden başarısız olmuş. Yani bu 50 bin öğrencinin puanı hiç hesaplanmamış. SBS’de de tablo çok farklı değil. Matematikteki başarısızlık oranı yüzde 80’de idi. Bu kadar eğitime ve derse rağmen çocuklarımızın çoğunluğu bırakın üst düzeyde matematiği daha toplama, çıkarmayı yapamıyorlar. Yani dört işlemi yapamıyoruz. Bu eğitim sistemimizin en büyük sıkıntısıdır.” dedi.
EĞİTİM SİSTEMİMİZLE,
FARKLI VE İDDİALIYIZ
Çocukların geleceklerine yapılacak yatırımın son derece büyük önem taşıdığına vurgu yapan IMA Türkiye temsilcilerinden öğretmen Deniz Polat, “Çocuklarımız donmamış betona benzer. Üzerine neyi dökersek onun şeklini alır. Türkiye’de matematik başta olmak üzere eğitimde bir başarısızlık var. Yani aslında sorumluluk hepimizde. Bu sorunları biz tek başımıza çözmeyeceğiz. Ama bir yerden başlamak gerekiyor. Atacağımız küçük bir adım çocuklarımızın geleceği adına çok büyük bir farkındalık ve farlılık oluşturabilir. Anne baba olarak bu farklılık ya da farkındalığı oluşturmaya çalışırken kendimize düşen her şeyi yaptığımıza inanıyoruz. Ama hiçbir şey tek başına yeterli olmuyor. Biz IMA Türkiye Intelligent Mental Aritmetik eğitim sistemi olarak diğerlerinden farklıyız, iddialıyız.” diye konuştu.
DÜNYA ÇAPINDA YÜZBİNLERCE ÖĞRENCİSİ OLAN BİR SİSTEM
Sistemin Malezya’dan başlayarak tüm dünyada eğitim alanında bir çığır açtığına değinen IMA Türkiye temsilcilerinden matematik öğretmeni Elif Polat ise, IMA Türkiye’nin 24’üncü şubesini memleketi Afyonkarahisar’a açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Intelligent Mental Aritmetik sisteminin benzer amaçlı diğer eğitim kurumlarından farklı olduğunu ifade eden Elif Polat, 1997 yılında Malezya’da kurulmuş bir sistemin şu an tüm dünyada hizmet verdiğini anlattı. Elif Polat sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben Afyonluyum. Burada doğdum, büyüdüm ve üniversiteye kadar olan tüm eğitim hayatımı burada tamamladım. Malezya’dan Afyon’a kadar uzanan bu eğitim sisteminin bir parçası olmak benim için gurur verici. Intelligent Mental Aritmetik diğerlerinden farklı. Intelligent Mental Aritmetik 1997 yılında Malezya’da kurulmuş bir sistemdir. Şu anda dünyada ABD’den Uzakdoğuya kadar uzanan birçok ülkede temsilciliği bulunmakta ve yüzbinlerce öğrenciye eğitim vermektedir. 1997 Yılından beri oluşan uluslararası tecrübe artık Afyon halkının hizmetinde.”
FORMÜLLERE DAYANAN SİSTEMLER ÇÖKMEYE MAHKUMDUR
ABD’den Uzakdoğuya kadar uzanan birçok ülkede temsilciliği bulunan ve yüzbinlerce öğrenciye eğitim veren IMA’nın 15 yıllık uluslararası tecrübesinin artık Afyonkarahisarlı çocukların eğitimine hizmet vereceğini ifade eden Elif Polat, “Bizim yaptığımız iş dikkat, konsantrasyon ve odaklanmadır. Bu eğitimi yaparken kullandığımız metot formülsüzdür. Çünkü ezberlenen formüller unutulmaktadır. Bir eğitim sistemi formüle dayanılıyorsa o eğitim sistemi çökmeye mahkumdur. Formülsüz bir metot kullanarak çocuklarımızın hem görsel hem işitsel hem de dokunsal yönde geliştiririz.” şeklinde konuştu.
DÜNYADA STANDARTLARI
AFYON’DA DA GEÇERLİ
Çocukların hem görsel hem işitsel hem de dokunsal yönde geliştirdiklerine değinen Elif Polat, beynin sağ tarafının sembolleri, sol tarafının ise sayıları algıladığını söyledi. Flaş kartlarla çocukların sağ ve sol beyinlerinin eş zamanlı çalıştırmanın amaçlandığını aktaran Polat şunları söyledi: “Yaptığımız eğitim sisteminin temelinde çocuklarda dikkat, konsantrasyon olduğu için flaş kartlar bizim için çok önemli bir materyaldir. Bu eğitim sistemini uygularken kullandığımız materyaller tüm dünyadaki IMA ofislerinde kullanılanlardır. 27 Kitaptan oluşan bir kitap setimiz var. Ders metot ve programlarımız tüm dünyadaki IMA ofislerinde nasıl yapılıyorsa Afyon şubemizde de aynı şekilde yapılacaktır. Öğrencilerimiz haftada 2 saat ofislerimize gelerek derslerini alırlar. Her bir turumuz üç ay olmak üzere toplamda 10 turumuz vardır. Her kursun sonunda çocuklarımızı ölçme değerlendirme sınavına tabi tutarız. Bu sınav Dünya Abaküs Derneği olan Vava onaylı bir sınavdır.”
MİNİK BİJAN’DAN BÜYÜK ŞOV
İstanbul’da IMA Türkiye Intelligent Mental Aritmetik eğitim programında öğrendiklerini seminere katılanlara yaptığı şovla sergileyen 8 yaşındaki üçüncü sınıfı öğrencisi Bijan Ayaşlıoğlu, izleyenlerden büyük alkış aldı. İzleyicilerin verdiği rakamları aklından toplayan Bijan Ayaşoğlu’nun yaptığı işlemleri izleyiciler ise hesap makinesiyle yaptı. Birkaç saniye gördüğü rakamları hatasız toplayan Bijan’ın matematik şovu görülmeye değerdi. Seminer sonunda verilen kokteylde aileler hem eğitim hakkında sohbet etme hem de getiren IMA Türkiye Intelligent Mental Aritmetik Afyonkarahisar şubesine ön kayıt yaptırma fırsatı buldu. 2. Dumlupınar Caddesi’nde Ra Kafe üzerinde hizmet veren IMA Türkiye Afyonkarahisar şubesine 215 46 63 numaralı telefondan ulaşmanın mümkün olduğu anlatılan eğitim seminerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, anne-babalar, öğretmeler ve minikler katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme