Popüler marka isimleri: Rabia ve Gezi Parkı

Türk Patent Enstitüsü Marka Müfettişi Oğuzhan Karslı, son dönemde Rabia ve Gezi Parkı ibareleriyle marka başvurusunda artış olduğunu söyledi Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda Markalaşma Semineri düzenledi. Seminere Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve işadamları katıldı.UZMAN KARAR VERİYORSeminerde [&hellip]

Popüler marka isimleri: Rabia ve Gezi Parkı

Türk Patent Enstitüsü Marka Müfettişi Oğuzhan Karslı, son dönemde Rabia ve Gezi Parkı ibareleriyle marka başvurusunda artış olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda Markalaşma Semineri düzenledi. Seminere Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve işadamları katıldı.
UZMAN KARAR VERİYOR
Seminerde konuşan Türk Patent Enstitüsü Marka Müfettişi Oğuzhan Karslı, gündemdeki popüler kelimelere göre marka isimlerinin oluşturulmaya çalışıldığını, şirketlerin gündemdeki konulardan yararlandığını belirtti. Karslı, “Şu anda güncel olarak değerlendirme altında olan markalardan birisi Rabia markası, birisi Gezi Parkı. Başvuru anlamında inanılmaz bir marka furyası oluştu. Güncel bir konu olduğu için yanlış bir karar vermemek adına Kurum’da karar veriliyor; hemen takip ediliyor. Kontrol mekanizması olmadığı için kurumumuzda üst bir merci, verilen kararları kontrol etmiyor. Uzman karar veriyor, itiraz gelirse inceleme kurulumuz var. Ama uzman karar verdikten sonra tamamen uzmana bağlı mesele. Daire Başkanımız’la da böyle markalar geldiği zaman hemen o anda sorunu çözüp risk açısından rahatsız ediciliği ortadan kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.
“ONE MINUTE” DE MARKA OLMUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılında Davos’ta Dünya Ekonomik Forum’da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e karşı söylediği “One minute”nin de marka hâline geldiğini hatırlatan Karslı, şöyle konuştu:
“One Munite zamanında One Munite markası vardı mesela. Davos Zirvesi’nin yapıldığı zamanlarda. Her sene, gündemi yoğun değişen bir ülkede olduğumuz için bu tip popüler ibareleri hemen ticarileşmeye çalışıyoruz. Bunun da çözümünü bulduk. Saydığım markalar reddolunacak anlamında demedim; belki ilana da çıkılıyor. Ne kadar vereceğimizi başkanımızla birlikte değerlendiriyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme