• Haberler
  • Genel
  • Polislerin moral ve motivasyona ihtiyaçları var

Polislerin moral ve motivasyona ihtiyaçları var

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen Sosyal Hizmet Faaliyetleri 3. Çalıştayı devam ediyor. Çalıştay’da konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polislerin toplumun huzuru ve sükunu için canlarını ortaya koyduklarını söyledi. Balkanlıoğlu, “Bu nedenle polislerimizin moral ve motivasyona ihtiyaçları var” dedi Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personellerine yönelik yürütülen sosyal hizmetler faaliyetlerinin [&hellip]

Polislerin moral ve motivasyona ihtiyaçları var

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen Sosyal Hizmet Faaliyetleri 3. Çalıştayı devam ediyor. Çalıştay’da konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polislerin toplumun huzuru ve sükunu için canlarını ortaya koyduklarını söyledi. Balkanlıoğlu, “Bu nedenle polislerimizin moral ve motivasyona ihtiyaçları var” dedi

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personellerine yönelik yürütülen sosyal hizmetler faaliyetlerinin iyileştirilmesi, geliştirilmesi, daha iyi hizmet sunulması, yapılan faaliyetlerin yansımaları ve yerine getirilen hizmetlerin uygulanılmasında birlikteliğin sağlanması amacıyla yapılan “Sosyal Hizmet Faaliyetleri 3. Çalıştayı” devam ediyor.
3 gün sürecek çalıştayın dün düzenlenen programına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muammer Buçak, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hüseyin Alsancak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, 81 il Polisevi ve Sosyal Tesislerin Müdürleri ve ilgili personeller katıldı.
2TEŞKİLATIN
İŞLEVSELLİĞİ ARTIYOR”
Çalıştay’ta konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muammer Buçak, Afyonkarahisar’ın kongre merkezi olma yolunda büyük bir potansiyel olduğunu ve bunu yaptığı hizmetlerle gözler önüne serdiğini ifade etti.
Buçak, “Afyonkarahisar’da yapılan her türlü çalışmalarımız çok güzel ve etkin bir biçimde gerçekleştiriyor. Bu durum teşkilatımızın işlevselliğini çok büyük oranda artırıyor. Bu anlamda bu ortamların sağlanmasına büyük emeği bulunan Sayın Valimize teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
“EMNİYET MENSUPLARI EN YAKIN MESAİ ARKADAŞLARIMIZ”
Programda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, “Afyonkarahisar’da sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. Bizler emniyet mensuplarını kendimizden ayrı görmüyoruz. Emniyet ve asayişte ilk derece de Valiler ve kaymakamlar mesuldür. Emniyet mensupları bizlerin en yakın mesai arkadaşlarısınız. Bu nedenle sizleri burada görmek bizleri çok memnun ediyor. İçinde bulunduğumuz otel gibi 9 tane 5 yıldızlı otel var. Tabi termal otel uygulaması ilk önce Afyonkarahisar’da başlamıştır. Bugüne kadar Türkiye’nin 3000 noktasında termal sularımız var, ama bu zenginliğimizi gereğince kullanamamışız. Ama Afyonkarahisar bu konuda öncülük yapıp Oruçoğlu Termal olarak ilk 5 yıldızlı oteli yapmıştır. Şu anda 9 tane var ama inşaatı devam eden 4-5 tane daha termal otel tesisimiz var. İnanıyorum ki Afyonkarahisar, Türkiye’de kongre merkezi olarak ilk sıralarda yer alacak. Yollarımızın kalitesi arttı, Zafer Havaalanımız faaliyette ve hızlı trenin temelini attık önümüzdeki senelerde hizmete sunulacak. Yani Afyonkarahisar her konuda kendini geliştirmiş olacak” diye konuştu.
“TERMAL POLİSEVİ
ÖRNEK ÇALIŞMA”
Herhangi bir noktada yaşanan ilerleme veya gelişmenin kıskanılması yerine gıpta edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, “Bu başarı nasıl elde edilmiş, biz bu seviyenin üzerine nasıl ulaşabiliriz diye gayret içerisinde olmamız gerekiyor. Bu her konum ve durum için geçerlidir. Polislik mesleği çok stresli ve zor bir meslektir. Genelde toplumun kötü insanları ile uğraşıyorlar. Toplumun huzuru ve sükunu için canlarını ortaya koyuyorlar. Polislerde etten kemikten insanlardır, bu kişilerinde ruh halleri var. Tabi polislerin bu anlamda moral ve motivasyona ihtiyaçları var. Bu nedenle polislerimizin Polis Moral Evlerine ihtiyaçları var. Orada stres atacak, her türlü imkanlarından, temizlik, titizlik ve en iyi hizmet çerçevesinde yararlanmaları gerekiyor. Polis evleri son günlerde çok güzel bir duruma geldiler. Neredeyse 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Bunun örneklerini Türkiye’nin dört bir yanında görmek mümkün. Afyonkarahisar’da yapılan termal polisevi çok güzel olacak ve birçok polisimiz en iyi şekilde yararlanabilecekler. Orada ki birlik ve beraberlik, insan memnuniyeti ve hatta toplam kalite anlayışı ön plana alınarak örnek bir çalışma sergilenirse çok daha güzel olur. Bu anlamda polisevlerinin daha güzel ve etkin bir biçimde faaliyet göstermesi için yapılan çalışmalarınızı anlamlı buluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çalıştay’ın ilk bölümü Emekli Emniyet Müdürü Ramazan Etli’ye, Vali Balkanlıoğlu tarafından plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme