'Polise sıkan'a ceza yağdı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, silahla tehdit suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 6 sanığın yargılamasını tamamladı.  Mahkeme 3 sanığın adam öldürmeye teşebbüsten beraatına karar verdi. Yargılaması tutuksuz yapılan 1 sanığın tutuklanmasına, diğer 1 sanığın tutukluluğunun devamına ve hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.KASTEN ÖLDÜRMEYETEŞEBBÜSTEN BERAATİddiaya göre sanıklar S.D, Y.B, Y.E, K.E, [&hellip]

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, silahla tehdit suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan 6 sanığın yargılamasını tamamladı.  Mahkeme 3 sanığın adam öldürmeye teşebbüsten beraatına karar verdi. Yargılaması tutuksuz yapılan 1 sanığın tutuklanmasına, diğer 1 sanığın tutukluluğunun devamına ve hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
KASTEN ÖLDÜRMEYE
TEŞEBBÜSTEN BERAAT
İddiaya göre sanıklar; S.D, Y.B, Y.E, K.E, O.D, A.B’nin Sinanpaşa ilçe sınırlarında bir gazinoda husumetli oldukları kişilerden kaçtıkları sırada takip görevindeki polis memurları A.P ile B.S’yi husumetli oldukları kişiler sanarak ateş açarak çatışma yaşandığı öğrenildi. Olaya karışan 6 sanık hakkında kamu davası açıldı. Karar öncesi sanıklara son sözleri soruldu. S.D son sözünde “Kesinlikle ateş etmedim” derken, Y.B diyeceği bir şey olmadığını söyledi. Y.E son sözünde, “Polisler bize husumet güttüğünden olayı abarttılar” diye konuştu. Diğer sanıklar A.B ile O.D son sözlerinde pişmanlıklarını dile getirdi.
HEYET KARARI OYBİRLİĞİ İLE
Mahkeme heyetinin oybirliği ile aldığı gerekçeli kararda sanıklar; Y.B, Y.E, K.E ve O.D’nin üzerlerine atılı adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, yeterli delil elde edilemediğinden beraatlarına karar verildi.
Mahkeme, sanıklar O.D, K.E ve Y.E’nin T.C.K’nun ilgili maddesinde yer alan görevi yaptırmamak için direnme suçunu işlediklerini sabit görerek, ayrı ayrı 1 yıl 13 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Sanık K.E’nin işlemiş olduğu bir başka suç nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının denetimi süresince çiğnemesi nedeniyle ihbarda bulunulacak. Mahkeme kamu görevlisine hakaret suçunu sabit gördüğü sanık O.D’nin 1 yıl 5 ay 15 gün süre ile hapis cezalandırılmasına, ertelemeye ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.
A.B DURUŞMA SONRASI TUTUKLANDI
Tutuklu sanık S.D ile tutuksuz yargılanan sanık A.B’nin üzerlerine atılı kasten adam öldürme suçunun teşebbüs aşamasında kalması, duruşmadaki saygılı tutum ve tavırları da göz önüne alınarak iki kez ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırmalarına karar verildi. Sanık A.B’nin kasten yaralama suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası bulunduğu sanık S.D’nin de kasten yaralama suçundan aldığı 1 yıl 6 aylık hapis cezasının bulunması nedeniyle her iki sanık hakkında tekerrür hükümleri uygulanarak ihbarda bulunulacak. Ayrıca S.D 6136 sayılı yasaya muhalefeti nedeniyle 1 yıl 8 ay hapis cezası ile bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan S.D’nin hükmen tutukluluğu devam ederken, tutuksuz yargılanan A.B ise duruşma sonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sanıkların gözaltında ve tutuklu kaldıkları süre cezalarından düşecek. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme