• Haberler
  • Gündem
  • Polis Okulu Bakan Attila'nın 1993'de Gönderdiği Ödenekle Açılmıştı

Polis Okulu Bakan Attila'nın 1993'de Gönderdiği Ödenekle Açılmıştı

Tarım ve Köy İşleri ile Maliye eski Bakanı İsmet Attila, 1993 yılında Afyon Polis Okulu’nun yapımı için gerekli olan 5 milyar 811 milyon liralık kaynağı temin ederek, bugün vatanın güvenliği için binlerce kahraman yetiştiren Afyon Polis Okulu'nun açılmasına büyük katkı sağlamıştı.

50’nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Maliye ve Gümrük Bakanlığı, 51 ve 52’nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Maliye Bakanlığı, 53’üncü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yapmış olan Afyonkarahisar eski Milletvekili İsmet Attila, bugün verdiği yüzlerce mezunu ile önemli bir görevi üstlenen Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi binasının yapımı için 1993 yılında 5 milyar 811 milyon liralık kaynağın yedek ödenekten aktarılmasını sağlamıştı. Gelen ödenek ile bugün İl Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu, eskinin Ziraat Okulu alanında yeni Polis Okulu tamamlanarak eğitime başlamıştı.

Haber

“AFYON’A SOSYAL VE EKONOMİK AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Bakan Attila, o dönem gazeteniz Kocatepe’ye verdiği demeçte ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu okul Afyon’a, sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli katkılar sağlayacaktır. Aktarılan ödenek ile inşaat 5 ay içinde tamamlanacaktır. Uzun süredir kullanım dışı bırakılan Zirai Üretim İşletmesi Eğitim Merkezi Tesisleri, bir öğretim yuvasına dönüştürülecek ve Afyon Polis Okulu olarak hizmete açılacaktır. Okul için sağlanan 5 milyar 811 milyon liralık kaynak yedek ödenekten aktarıldı. 1994-1995 ders yılında tam kapasiteyle hizmete girecek olan Afyon Polis Okulu’nda ilk etapta 300, daha sonraki yıllarda ise 500 öğrencinin öğrenim görecek.”

Haber

Afyon Polis Okulu’nun açılış töreninde dönemin İçişleri Bakanı Nahit Menteşe, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve Maliye Bakanı İsmet Attila, Afyonkarahisar Valisi Yahya Gür ile birlikte görülüyor.

Bakmadan Geçme