Polis Moral Eğitim Merkezi sizi bekliyor

Yapımı uzun yıllar boyunca adeta yılan hikayesine döndükten sonra geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete açılan Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi Afyonkarahisar halkına da hizmet vermeye başladı.1995 yılında temeli atıldıktan sonra 2009 yılında gerekli ödeneğin gelmesiyle tekrar yapımına başlanan ve 2012 yılında inşaatın yüzde 95'i tamamlanarak geçici kabulü yapılan, ancak ihaleyi alan firmanın inşaatın kalan kısmını yapamayacağını [&hellip]

Yapımı uzun yıllar boyunca adeta yılan hikayesine döndükten sonra geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete açılan Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi Afyonkarahisar halkına da hizmet vermeye başladı.
1995 yılında temeli atıldıktan sonra 2009 yılında gerekli ödeneğin gelmesiyle tekrar yapımına başlanan ve 2012 yılında inşaatın yüzde 95’i tamamlanarak geçici kabulü yapılan, ancak ihaleyi alan firmanın inşaatın kalan kısmını yapamayacağını yazılı olarak beyan etmesinin ardından İl Özel İdaresi’ne teslim edilen Emniyet Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar Polis Moral Eğitim Merkezi , Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin katkıları ile eksikleri tamamlanarak 15 Aralık 2015 tarihinde hizmete açıldı.
70 PERSONEL ÇALIŞIYOR
Oruçoğlu Termal’in hemen karşısındaki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazi üzerinde 8209 metrekare kapalı alan, 132 yatak, 250 kişilik restoran, 250 kişilik düğün, nişan ve toplantı salonu, 2 adet 90 kişilik ve 60 kişilik toplantı salonu, 100 kişilik kafeterya, 4 adet bay bayan umumi termal hamam ve havuzu, 20 adet aile termal hauvu ve hamamı, 1 adet spor salonu, 1 adet yüzme havuzu ve 1’er adet bay, bayan kuaför salonu ile hizmet veren Merkez’de 70’i aşkın personel görev yapıyor.
Türkiye’de 6 adet Polis Moral Eğitim Merkezi ve 150’ye yakın Polisevi bulunurken, Afyon Polis Moral Eğitim Merkezi’ni diğerlerinden ayıran fark termal bir tesis olması.
ŞEHRİMİZE KATKISI ÇOK
Tesisin işleyişiyle ilgili bilgiler veren Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şeref Karakaya, tesisin Afyonkarahisar ve Emniyet Teşkilatı adına bir kazanım olduğunu söyledi. Afyonkarahisar ve çevre illerde görev yapan Emniyet Teşkilatı personeli ve tüm kamu personeline memur bütçesine uygun fiyatlı, huzurlu, sakin ve güvenli bir ortam yaratan tesisin, ildeki yerel turizmi canlandıracak, il dışından gelen misafirleri ilimizi gezerek, hem tanıtım sağlayacak, hem de yöresel ürünlerin satışını artıracak özellikler taşıdığını belirtti. Tesisin personelinin ve ailelerinin Afyonkarahisar’da yaşayan insanlar olması, ayrıca tesisin ihtiyaçlarının Afyon’dan karşılanıyor olmasının da Afyonkarahisar’a katkı sağladığını belirten Müdür Şeref Karakaya, tesisten sadece emniyet mensuplarının faydalanmadığına dikkat çekti.
ONAYLI MİSAFİR VE KAMU PERSONELİNE MAKUL FİYATLI HİZMET
Tesisten faydalanma konusunda önceliğin Emniyet Teşkilatı personelinde ve yakınlarında olduğunu, tesisin müsait olması halinde tüm kamu personeline ve onaylı misafirlere hizmet verdiklerini belirten Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Karakaya, “Onaylı misafir dediğimiz, bir Emniyet mensubunun onayıyla tesisimize gelen konuklarımızdır. Rezervasyon yapılması halinde kar amacı gütmeden, son derece kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışımızla tüm konuklarımıza aynı hizmeti sunuyoruz” dedi. Konaklama, açık büfe sabah ve akşam menüleri, saat 14-15 arası çay, pasta börek ikramı, spor salonu, termal havuz ve hamam, sauna ve yüzme havuzu hizmetlerinin yanı sıra toplantı, seminer, çalıştay ve hizmet içi eğitim amaçlı olarak sinevizyon ve ses sistemli toplantı salonları hizmetlerinin de bulunduğunu belirten Müdür Şeref Karakaya tesisten kimlerin yararlanabildiği ve fiyatlar konusunda şu bilgileri aktardı:
“Tesisimize gelen emniyet mensuplarına tüm tesis imkanlarından faydalanma şeklinde yarım pansiyon olarak, tesisin genel giderlerinin üzerine yüzde 10 kar payı koyarak fiyatlandırma yapılmaktadır. Emniyet harici kamu personeline ise bu fiyatın üzerinden yüzde 25 fark uygulanmaktadır. Ayrıca bir emniyet mensubundan onaylı misafirlerimize de yatak ve oda fiyatında yüzde 100, yemek ve tesislerden faydalanma fiyatlarında yüzde 50 fark uygulanmaktadır. Tesisimizde bulunan spor salonu, termal havuz, termal Türk hamamı, sauna ve büyük havuzumuzdan faydalanmak üzeri 3,6 ve 12 aylık üyelik sistemi kurulmuştur. Emniyet mensupları ile kamu personeline yönetmelikler kapsamında çok cazip koşullarda hizmet verilmektedir”
KAR AMACI OLMADAN 5 YILDIZLI HİZMET
5 yıldızlı turizm tesislerindeki hizmetlerin hepsinin Polis Moral Eğitim Merkezi’nde mevcut olduğunu belirten Müdür Şeref Karakaya, “Yatak kapasite sayımız yeterli olmadığı için 5 yıldız alamıyoruz, ama hizmet bakımından 5 yıldızdan bir eksiğimiz yok. Buna rağmen kar amacı gütmediğimiz için fiyatlarımız son derece makul. Hazırda bekleyen ve oda kapasitemizi 70 oda daha artıracak bir projemiz var. Ödenekler dahilinde bu proje gerçekleşirse yatak kapasitesi bakımından da 5 yıldızı hak eder konuma geliriz” dedi.
Özel sektörle rekabet gibi bir amaçlarının olmadığını belirten Polis Moral Eğtiim Merkezi Müdürü Şeref Karakaya, “Biz vergiye tabi değiliz. Elektrik, su, yakıt gibi desteklerimiz var. Kar amacı gütmüyoruz. Bu nedenle fiyatlarımız en makul seviyede. Öğretmenevleri, Orduevleri gibi aynı sistemle hizmet veriyoruz. Başta kamu görevlileri olmak üzere herkesin makul fiyatlarla termal nimetlerden faydalanmasını amaçlıyoruz” dedi.
RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR MENÜLERİ
Ramazan ayı için Ayonkarahisarlılar’a özel bir iftar programı hazırladıklarını belirten Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Karakaya, “Makul fiyatlarımız ve hizmetteki kalite güvencemizle son derece makul iftar menüleri hazırladık. 14 ayrı itar menümüzde kırmızı etli menülerimizin fiyatı kişi başı 26 Tl, beyaz etli menülerimizin kişi başı fiyatı 22 Tl’dir. Ramazan ayı boyunca tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin rezervasyonlarını bekliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme