Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis ekiplerinden okul önlerinde sıkı denetim

Polis ekiplerinden okul  önlerinde sıkı denetim

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından öğrencilerin güvenli bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmeleri için okul önlerinde uygulama yaptı

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik olarak Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube, Asayiş Yunus Ekipleri, Çocuk Şube, Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri okul önlerindeki denetimlerine başladı.
ARAÇLAR DİDİK DİDİK ARANDI
Öğrencilerin güvenli bir eğitim-öğretim dönemi geçirebilmeleri için gerçekleştirilen uygulamada okul önünde bekleyen ve şüpheli bulunan kişiler, Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi aracılığıyla sorgulanırken, araçlar da didik didik arandı. Okul servis araçlarının durdurulup sürücülerin belgelerinin kontrol edildiği uygulamada; İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Özlem Özyurt Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy, Ortaokulu, Şemsettin Karahisari Ortaokulu önü ve çevresinde asayiş denetlemesi yapıldı.
POLİS KÖPEĞİ “ZELA” DA GÖREV ALDI
Ekipler tarafından yapılan arama ve kontrollerde toplam 83 kişi ve 12 araç sorgulanırken, 2 araca toplam 2 bin 759 TL idari para cezası uygulandı. Denetimlerde 1 araç trafikten men edilirken, okul çevresinde uygunsuz bulunan 2 kişi ise Afyonkarahisar Valiliği’nin 22.09.2017 tarih ve 2017/2 karar sayılı kararını ihlal ettikleri tespit edilerek konuyla ilgili tutanak tanzim tutuldu. Öte yandan ekiplerin aramalarında özel eğitimli olan Polis Köpeği “Zela” da görev aldı.
VELİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Çocukların güvenliği için yapılan uygulamayı olumlu karşılayan veliler, bu çalışmaların devam etmesini isteyerek, “İl Emniyet Müdürümüz Gürsel Yıldız ve Asayiş Şube Müdürümüz Mustafa Yüksel başta olmak üzere tüm polis teşkilatına teşekkür ediyoruz. Bu uygulamalarla okullarda huzurlu ve güvenli bir ortam oluşurken, okul çevrelerine kötü niyetli kişiler yaklaşamıyor. Çocuklarımızın okulla giriş çıkışlarında güven içerisinde olmaları bizleri mutlu ediyor.” şeklinde konuştular. >> Haber Burak AYDIN / Fotoğraflar Ali Fuat GÜÇLÜER