Polis adaylarına Vali tavsiyesi: Bilgili olun

Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polis adaylarına 'Bilgili olun' tavsiyesinde bulundu Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168'inci yıldönümü, Polis Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polis adaylarına seslendi. Günümüzde bilginin çok önemli olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, 'Polis adaylarına tavsiyem, çok bilgi sahibi olmaları. [&hellip]

Polis adaylarına Vali tavsiyesi: Bilgili olun

Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polis adaylarına “Bilgili olun” tavsiyesinde bulundu

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168’inci yıldönümü, Polis Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polis adaylarına seslendi. Günümüzde bilginin çok önemli olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Polis adaylarına tavsiyem, çok bilgi sahibi olmaları. Bilgi, insana güç verir. Artık bağırarak güçlü olma dönemi geçti. Bilgi sahibi iseniz güçlüsünüz. Mevzuatı iyi öğrenin. Polis, sadece suçluyla mücadele etmiyor, her türlü sıkıntısı olanlar, sizinle derdini paylaşmak zorunda. Size olan güveni aynen devam ettirin” dedi.
SON DÖNEMDE GELİŞME SAĞLANDI
Türkiye’nin son dönemde belirli mesafeler aldığını belirten Balkanlıoğlu, “Türkiye son dönemde belirli anlamda çok büyük mesafeler aldı. Önce deliller bulunuyor, sonra sanık yakalanıyor. Kimse artık suçunu itiraf etmeye zorlanmıyor. Suçlu kabul etmek zorunda kalıyor. Deliller ortada. Polis teşkilatı, Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir teşkilatı olma yolunda. Artık kimsenin kanı yerde kalmıyor. Bizler için canını ortaya koyan bir teşkilat var. Geleceğimize ilişkin planlar yapabiliyorsak, bizim için hayatını ortaya koyan insanlar var” diye konuştu.
VİCDANİ SORUMLULUK
Bireylerin vicdani olarak gelişmeleri gerektiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Polisteki kalite arttıkça güven de artıyor. Herkesin polisi, kendi vicdanıdır. Allah korkusu ve vicdan olmak üzere bireyde arttıkça, herkesin başına polis dikmek zorunda kalmıyoruz. Devletin ekonomik düzenine müdahale edenler var. Kamu kuruluşlarında devletin hakkını cebe indiren insanlar var. Haksız kazanç elde edenler var. Bu suçluların önüne geçmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
GÜVENLİK YOKSA HUZUR DA YOK
Güvenliğin, sağlıktan sonra en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Birçok çeşit suç işleyen insanlar, toplum içinde bulunuyor. Devlette güvenlik en birinci derecede geliyor. Güvenlik yoksa, toplum ilerleyemez. O memlekette devletten bahsedilemez. Sokağa çıktığımda öldürülme korkusu yaşıyorsam, devlet yok demektir. Sağlıktan sonra güvenlik gelir. Güvenlik yoksa hiçbir şey yok demektir” dedi.
POLİS TEŞKİLATI, TEMEL
KURUMLARDAN BİRİ
İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ise, polisin her zaman göreve hazır olduğunu söyledi. Uçkan, “Yaptığı görev ve üstlendiği sorumluluklar bakımından Emniyet teşkilatı, laik, sosyal ve demokratik bir cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü ve en temel kurumlarından birisidir. Varlık sebebi, her türlü suçla mücadele etmek, emniyet ve asayişi sağlamak olan teşkilatımız, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefiyle, insan hakları adına hukukun üstünlüğüne, çağdaş değerlere bağlı olarak çalışan polis teşkilatımızın kuruluşunun 168’inci yılını kutluyoruz” şeklinde konuştu.
MİLLETLE BÜTÜNLEŞTİ
Türk Polisi’nin Türk Milleti ile bütünleştiğini kaydeden Uçkan, şöyle devam etti: “Teşkilatımız, suç çeşitlerinin ve suç işleme tarzlarının değişiklik gösterdiği, sınırı aşan suç türlerinin yaygınlaştığı terör ve organize suçların ciddi anlamda arttığı günümüzde sürekli olarak değişen ve gelişen çağın koşullarına uygun olarak hızlı bir şekilde kendisini geliştirmiş, teknik imkanları ve operasyon kabiliyetleriyle dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir. Unutmamalıdır ki hizmet gördüğü bir toplum ile bütünleşmeyen bir grubun başarıya ulaşma şansı yoktur. Bizim en büyük güvencimiz, halkımızdan aldığımız destektir. Türk Polisi, çağın bilim ve teknolojilerine sahip, insan hak ve özgürlüklerine karşı saygılı, vatandaşlarına karşı hoşgörülü, güleryüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde ayrı bir yer edinmiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme