PMYO’da sorun BÜYÜK – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu’nun yeni yapılan binasının ne zaman hizmete gericeği merakla bekleniyor 4 AY ÖNCE GÜNDEME GELDİGazeteniz Kocatepe tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde gündeme getirilen haberde yeni PMYO binasının tamamlanmasına rağmen hizmete açılamadığı dile getirilmişti. Kocatepe tarafından 4 aydan fazla bir zaman önce gündeme getirilen konu PMYO’nun yeni eğitim-öğretim yılına başlamasıyla yeniden gündeme [&hellip]

PMYO'da sorun BÜYÜK

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu’nun yeni yapılan binasının ne zaman hizmete gericeği merakla bekleniyor

4 AY ÖNCE GÜNDEME GELDİ
Gazeteniz Kocatepe tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde gündeme getirilen haberde yeni PMYO binasının tamamlanmasına rağmen hizmete açılamadığı dile getirilmişti. Kocatepe tarafından 4 aydan fazla bir zaman önce gündeme getirilen konu PMYO’nun yeni eğitim-öğretim yılına başlamasıyla yeniden gündeme geldi.
ZEMİN SU DOLU İDDİASI VAR
Eski sıkıntılara ilaveten PMYO’nun yeni binasında zemin katın bu günlerde tamamen su dolu olduğu belirtiliyor. Yeni binanın akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyor.
Gazeteniz Kocatepe’de 16 Mayıs 2013 tarahinde yer alan haberde sıkıntılar şu şekilde dile getirilmişti:
ÖNCEKİ SIKINTILAR NELERDİ?
Başbakanlık’a bağlı Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve “500 Kişilik Polis Meslek Yüksek Okulu, Nizamiye Binası, Futbol Sahası Tribünü ve Lavabo Mahali, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” olarak bilinen inşaatta sona yaklaşıldı. Yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun önkabulünün 21 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanında inşa edilen yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun doğalgaz ve ısınma sorunun çözümüne ilişkin arayışlar ise sürüyor.
HANGİ DURAK TAŞIYACAK?
Şehir merkezine uzakta kalan yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun ulaşım sorunun giderilmesi için, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ne öğrenci taşıyan Karşıyaka Minibüs Durağı’nın, başvurduğu biliniyor. Karşıyaka’nın Afyonkarahisar Belediyesi’ne başvurusu, Organize Minibüs Durağı’nın karşı çıkması nedeniyle reddedildi. PMYO, eğitim-öğretime hazır hâle gelince ulaşım sorununun Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren minibüslerin güzergahlarında eklemeler yapılarak çözülmesi ihtimali üzerinde duruluyor.
DOĞALGAZ İÇİN GEÇİCİ ÇÖZÜM
Yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun ısınmasının da sıkıntılara neden olacağı öngörülüyor. İnşaatın yüklenici firmasının, doğalgaz için gerekli altyapıyı kurduğu belirtildi. PMYO yönetiminin de doğalgaz firmasına gerekli başvuruyu yaptığı kaydedildi. Doğalgaz firmasının, geçici bir çözüm olarak, yeni PMYO’ya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki hattan bir ara hat çekmesi gündemde. Bu hattın, kış aylarında PMYO öğrencileri ve yöneticilerinin ısınma ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı ise belli değil.
TEMMUZ 2011’DE BİTECEKTİ
26 bin metrekarelik kapalı alanı olan yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun temeli, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen bir törenle, 11 Temmuz 2010 tarihinde atılmıştı. Törende yapılan konuşmalarda Polis Meslek Yüksekokulu’nun 30 Temmuz 2011’de, saat 10’u 59 geçe açılacağı belirtilmişti. TOKİ’nin internet sitesindeki bilgilere göre inşaat, şu anda yüzde 91 oranında tamamlandı. Önkabul gerçekleştikten sonra tamamlanma oranının yüzde 99’a çıkacağına dikkat çekildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme