PMYO’da 307 öğrenci eğitim görecek

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim-öğretim sezonu açıldı. Afyonkarahisar PMYO’da bu yıl toplam 307 öğrenci öğrenim görecek Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim sezonu, törenle açıldı. Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Okul Müdürü Müjdat Karagöz, “Polislik mesleği çok zor, zor olduğu kadar da onurlu bir meslektir. Bu işi başarmanın yolu, Türk insanına fedakarca [&hellip]

PMYO'da 307 öğrenci eğitim görecek

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim-öğretim sezonu açıldı. Afyonkarahisar PMYO’da bu yıl toplam 307 öğrenci öğrenim görecek

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim sezonu, törenle açıldı. Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Okul Müdürü Müjdat Karagöz, “Polislik mesleği çok zor, zor olduğu kadar da onurlu bir meslektir. Bu işi başarmanın yolu, Türk insanına fedakarca hizmet etmeyi amaçlamak ve bunu yaparken insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermemektir” dedi.
GÜVENLİK VE ÖZGÜRLÜK DENGESİ GÖZETİLİYOR
Bu yıl PMYO’da 145 birinci sınıf, 162 ikinci sınıf olmak üzere toplam 307 öğrencinin eğitim göreceğini belirten Karagöz, okul içinde bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vereceklerini söyledi. Karagöz, “10 Eylül 2003 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu kararı ile 2 yıllık Polis Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmüş olup şimdiye dek 1297 polis memurunu Teşkilatımıza ve halkımızın hizmetine kazandırmıştır. Atatürk İlke ve İnkılapları ile Türk geleneklerine bağlı, çağın gereklerine uygun teknik donanımları kullanabilen ve ülkedeki güvenlik hizmetlerini başarıyla yerine getirebilen emniyet ve asayişi sağlarken, güvenlik ile özgürlük arasındaki hassas dengeyi her zaman koruma gayreti içerisinde olan polisler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLARIN
RAHATI ESAS
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ise polislik mesleğinin vatandaş odaklı olmasıyla birlikte başarının yakalandığını aktardı. Ertürk, “Sizler devletin gücünü temsil ediyorsunuz. Onun için de üniformanız ve silahınız var. Yasa-larda en ön sıralarda yer alan görevlerinizin başında, vatandaşın can ve mal güvenliğinin ve huzurunun sağlanması gelir. Vatandaşımız olmazsa kimin can ve mal gücenliğini sağlayacaksınız?” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme