PMYO resmen açıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu, resmen hizmete girdi. PMYO'nun açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile il protokolü katıldı Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu, yeni eğitim-öğretim sezonunda resmen hizmete girdi. Okulun açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Yusuf Hakan Güner ile il protokolü katıldı. Vali Güner, polis adaylarına seslenerek 'Sizler görevlerinizle üstleneceğiniz sorumluluklar itibariyle gelecekte hem mülki makamları [&hellip]

PMYO resmen açıldı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu, resmen hizmete girdi. PMYO’nun açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ile il protokolü katıldı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu, yeni eğitim-öğretim sezonunda resmen hizmete girdi. Okulun açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Yusuf Hakan Güner ile il protokolü katıldı. Vali Güner, polis adaylarına seslenerek “Sizler görevlerinizle üstleneceğiniz sorumluluklar itibariyle gelecekte hem mülki makamları hem adli makamları hemde kendi teşkilatınızı aslında temsil edip, bir nevi devletin halk içindeki görünen elleri, gözleri ve kulakları olacaksınız. Bu çerçevede ben inanıyorum ki yetişmiş olduğunuz aile terbiyesi ve burada alacağınız eğitimler sonucunda aziz milletimizi en iyi anlayan en iyi hisseden onların haline en iyi tercüman olan birer kamu görevlileri olarak yetişeceksiniz” dedi.
15 AĞUSTOS’TA TAŞINMA SONUÇLANDI
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Eker ise, okul hakkında bilgi verdi. Eker, “Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Tesislerine 4 Haziran 2014 tarihi itibariyle taşınılmaya başlanılmış olup, 15 Ağustos 2015 tarihi itibariyle taşınma işlemi sonuçlanmıştır. Yeni okul binamızın faaliyeti geçmesiyle birlikte, iyileşen fiziki şartlarımız doğrultusunda eğitim seviyesini ve teknolojik imkânları yükselterek hizmet kalitesini daha da ileriye taşıyacağımızı ümit ediyorum” dedi.
337 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR
Eker, toplam 337 öğrencinin PMYO’da eğitim gördüğünü belirterek “Geçmişi öncelere dayanan okulumuz, 10 Eylül 2003 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu karan ile 2 yıllık Polis Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmüş olup, Polis Meslek Yüksek Okulu Eski Binamızda şimdiye dek 1576 polis memurunu Teşkilatımıza ve halkımızın hizmetine kazandırılmıştır.
Bu eğitim ve öğretim yılında da yeni okulumuzda 179 1’inci sınıf, 158 2’nci sınıf olmak üzere toplam 337 öğrencimiz öğrenim göreceklerdir” diye konuştu.
TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ ANLATILDI
Okulun açılış töreninde ilk dersi Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Fişne verdi. Fişne, öğrencileri Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri hakkında bilgilendirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

İZMARİT GÖRMEYECEĞİZ

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, daha önceki ziyaretinde PMYO’nun ön bahçesinin ağaçlandırılmasını istemişti. Güner, ön bahçedeki çalışmaları takdir ederek “Çalışma var ama, daha çok ağaç gerekiyor” dedi. Güner, “Yerlerde izmarit görmeyeceğiz, biz sigaraya karşıyız” diyerek okul yöneticilerini uyardı.

Bakmadan Geçme