PMYO, 10 yılda 1458 polis yetiştirdi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda yeni dönem başladı. PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, 2003'ten bu yana 1458 polis yetiştirdiklerini söyledi Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. PMYO'da düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü ve PMYO öğrencileri katıldı. Törende konuşan PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, bu yıl 278 öğrenciye eğitim [&hellip]

PMYO, 10 yılda 1458 polis yetiştirdi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda yeni dönem başladı. PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, 2003’ten bu yana 1458 polis yetiştirdiklerini söyledi

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. PMYO’da düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü ve PMYO öğrencileri katıldı.
Törende konuşan PMYO Müdürü Müjdat Karagöz, bu yıl 278 öğrenciye eğitim vereceklerini kaydetti. Karagöz, “Açılışını yaptığımız bu eğitim-öğretim yılında 160 birinci sınıf, 118 ikinci sınıf olmak üzere toplam 278 gencimiz okulumuzda öğrenim göreceklerdir. Bakanlar Kurulu kararıyla 2003 yılında 2 yıllık polis meslek yüksekokuluna dönüştürülmüş olan okulumuz, o günden bugüne dek halkımızın hizmetine bin 458 polis memuru kazandırmıştır” dedi.
168 YILLIK TECRÜBE
Polislerin önemli bir eğitimden geçtiğini belirten Karagöz, “Teşkilatımız, 168 yıllık tecrübesi ve 250 bini aşan eğitimli personeli ile ülkemizdeki güvenlik hizmetlerini başarıyla yürüten önemli kurumlardan biridir. Son yıllarda yakalanan başarıda da bu eğitimli ve nitelikli personel istihdamının büyük rolü bulunmaktadır. İşte okul olarak bizim amacımız da bu doğrultuda, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletimize hizmet vermeyi şiar edinen ve bu uğurda her türlü fedakârlığı göze alan, halkımızın güvenliğini sağlarken de insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeyen polisler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
MİLLİ VE MANEVİ
DEĞERLERE SAYGI
PMYO’da görev yapan öğretim elemanlarına da seslenen Karagöz, “Değerli öğretim görevlilerimiz, bize emanet edilen gençlerimizi, anayasamıza, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan polisler olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Kendinizi geliştirin, bol bol kitap okuyun”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PMYO öğrencilerinin bol bol kitap okumasını tavsiye etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet teşkilatına mensup kişilerin kendilerini geliştirmek durumunda olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, “Eğitimli, donanımlı mükemmel yetişmiş polis teşkilatımız hizmet kervanına katılırsa biz çok daha güvenli ve huzur içinde yaşayacağız. Artık eskiden olduğu gibi gereksiz güç kullanılan, şüpheliden delile ulaşma dönemi bitmiştir. Şimdi ise şüpheli yakalansa bile susma hakkına sahip. Dolayısıyla inkar edilemeyecek şekilde delillere ihtiyaç var. Aksi halde birçok insanın kanı yerde kalır. Allah’a çok şükür ki Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımı çok çok önemli seviyeye geldi. Yurtdışından bizden ders almaya geliyorlar. Ders verecek konuma geldik” dedi.
GEREKTİĞİNDE ÇELİK GİBİ DURUN
Eğitim ve bilgi sayesinde ilerleme kaydedildiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Eğitim ve bilgi bizi buralara getirdi. En büyük güç, bilgi ve teknoloji üstünlüğüdür. Şartlar oluştuğunda polis silahını da kullanabilmeli. Caydırıcılık konusunda da düzenlemelerin uygun görülmesi gerekir. Ortada polisin görünmemesi, ama gerektiğinde de çelik gibi durması gereken bir teşkilata ihtiyaç var. Gençlere tavsiyem, kendilerini çok iyi gelişmeleridir. Her konuda kendinizi yetiştirmek için de çok fazla kitap okumaya ihtiyacınız var” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

PMYO’da ilk dersi Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur verdi. Songur, “bakış açısı”nı işlediği derste şunları söyledi:
“Bakış açısı bizim zenginliğimizdir. Hepimizin memleketleri, yetişme tarzları farklıdır. Bu bizim zenginliğimizdir. Olaylara farklı açıdan bakabilmek, güzel çözüm yolları bumlamazı sağlar. Herkes aynı düşünseydi, aynı bakış açısıyla bakabilseydi çeşitli yöneticilere ve farklı sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi görüşlere de ihtiyaç kalmayacaktı. Herkes aynı şeye baksaydı, meseleler belki uzun sürede çözülecekti. Farklı bakışların getirdiği dezavantajlar da var. Farklı bakışlar bazen artniyet taşıyabilir. Bakış açımız farklıysa değerlendirmemiz de farklı olur.”

Bakmadan Geçme