'PKK ve FETÖ ile mücadele sürmelidir'

Vatan Partisi İl Başkanı Halil Şahin, CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü eleştirdi. Şahin, 'Adalet Yürüyüşü küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Yürüyüşte HDP ve FETÖ'nün talepleri dile getirilmektedir. Dahası CHP Grup Başkan Vekili, Tayyip Erdoğan'ın 'savaş suçlusu' olarak Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir. CHP bu açıklamasıyla PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır. Yerel düzlemde [&hellip]

Vatan Partisi İl Başkanı Halil Şahin, CHP’nin başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü eleştirdi. Şahin, “Adalet Yürüyüşü küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Yürüyüşte HDP ve FETÖ’nün talepleri dile getirilmektedir. Dahası CHP Grup Başkan Vekili, Tayyip Erdoğan’ın “savaş suçlusu” olarak Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir. CHP bu açıklamasıyla; PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır. Yerel düzlemde de yürüyüş ve eylemler, HDP ile birlikte yapılmaktadır. Kaldı ki, yerel düzlemdeki uygulamalar, Merkezi Yürüyüş’e bağlı olarak yürütülmektedir” dedi.
Şahin, şöyle devam etti:
“İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, var olan şartlarda haksız tutuklanmasını uygun görmediğimizi ve karşı tavrımızı bağımsız olarak ortaya koymuş bulunuyoruz. Türk ulusu ayılmalıdır. Türkiye’nin sorunları PKK/HDP ve FETÖ’nün etkisiz hale getirilmesiyle çözülebilir ve çözülecektir. HDP ile birlikte Türkiye’ye adalet getirilemez. Özgürlük, İnsan Hakları, Demokrasi getirilemez. Hukuk devleti inşa edilemez. Adalet, özgürlük, demokrasi, insane hakları ve hukuk devleti, ancak PKK/HDP’nin ve FETÖ’nün temizlenmesiyle getirilebilir. HDP ile ortak eylemde bulunmak, ulusal devlet yapımıza zarar verir.”

Bakmadan Geçme