• Haberler
  • Gündem
  • Piyasalar dingin, önümüz açık – Kocatepe Gazetesi

Piyasalar dingin, önümüz açık – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, toptancı halinde ve piyasadaki yaş sebze-meyvedeki arz talep durumunu değerlendirdi.Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, mevcut Toptancı Halinde 14 yılı tamamlamak üzere olduklarını kaydetti. Afyonkarahisar Toptancı Hali'nin bölgedeki en güzel örnek hallerden biri olduğuna temas eden Çiloğlu 'Yaş sebze-meyve ticaretimizi bölgede örnek güzel bir [&hellip]

Afyonkarahisar Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çiloğlu, toptancı halinde ve piyasadaki yaş sebze-meyvedeki arz talep durumunu değerlendirdi.
Dernek Başkanı Ali Çiloğlu, mevcut Toptancı Halinde 14 yılı tamamlamak üzere olduklarını kaydetti. Afyonkarahisar Toptancı Hali’nin bölgedeki en güzel örnek hallerden biri olduğuna temas eden Çiloğlu; “Yaş sebze-meyve ticaretimizi bölgede örnek güzel bir Toptancı Halinde yapmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile bu halin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Halimizde kış aylarında kaloriferli ısıtma sayesinde soğuk bir iklimi yaşayan ilimizde  daha ılık ve verimli bir dönem geçirilmektedir. Bu durum sebze ve mevyenin kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Yaz aylarında ise halimiz mevcut diğer hallere göre kapalı olması, izole çatısı nedeniyle haldeki yaş sebze-meyvenin raf ömrü daha uzun oluyor. Bu etkenliklerden gayet güzel faydalanıyoruz” dedi.
RUSYA’YA İHRACAAT
Yaş sebze-meyve piyasasında arz talep durumunu değerlendiren Ali Çiloğlu, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe kalkışması sonrası hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Darbe kalkışması gibi umulmayan kötü durumları bir daha yaşamamayı dileyen Çiloğlu; “Darbe kalkışması sonrası elbette piyasaların durumu önem arz etti. Geçtiğimiz bir ay içerisindeki durumdan sonra yaş sebze-meyve piyasasında durumun ne olacağı düşünülüyor. Geçen yıl ki ihracaattan yani Türkiye genelinde üretilen meyve ve sebzenin satışından yararlanamadık. Bunun başlıca nedeni de 24 Kasım 2015 tarihinde ki Rus uçağının düşürülmesi bir krize neden olmuştu. Allah yüzümüze güldü şimdi bu durum da tatlıya bağlandı. Ama hemen yaş sebze-meyve ihracaatı yapılacak durum yok. Çünkü Eylül-Ekim aylarında dikilecek fidelerin oluşmasından sonra Rusya ile olan yaş sebze-meyve ihracaatımız 2017’nin başında istenilen duruma ulaşacaktır” diye konuştu.
YERLİ ÜRÜNLER PİYASADA
Afyonkarahisar için yaş sebze-meyve konumunun son derece iyi olduğunu ifade eden Çiloğlu şöyle konuştu: “Biz il olarak üretim bölgelerine yakınız. Üretim bölgesine olan yakınlığımız komşu illere ve daha uzak illere göre Afyon’da yaşayan halkımız açısından rantabl ve ucuz satışlar yapılıyor. Temel neden üretim bölgesine yakın oluşumuz. Afyon Toptancı Haline fazla miktarda sebze ve meyve gelmektedir. Ağustos ayı itibariyle Afyonkarahisar’da üretilen yaş sebze-meyve de tamamen üretime girdi. Domates, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz, yeşillik olarak tere, roka, maydonoz üç ay boyunca devam edecektir inşallah. 22 Eylül tarihinde ‘Mercan’ diye tabir edilen atlatıldığında iki ay daha üretim devam eder. Allah’tan durumun böyle olmasını niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.
SANDIKLI OVASINI
DOLU VURDU
Ali Çiloğlu, 9-10 Ağustos tarihinde Sandıklı ovasında yaşanan büyük dolu afeti sonrası patates, salatalık, pancar gibi tarlada açık ürün olarak tabir edilen ürünlerin büyük zarar gördüğünü söyledi. Çiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu durum ürün kalitesini ve fiyatını etkileyecektir. İnşallah önümüzdeki günlerde önümüz açılır. Irak ve diğer komşu ülkelere olan ihracatımız noktasında o günleri görürüz diye düşünüyorum. Sözün özü piyasalara bir dinginlik hâkim. Piyasa aktörleri olarak önümüz açık inşallah.” Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme