Piyasada adalet ve eşitlik olmalı

Hazır Giyim Eşyaları Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, okul kıyafetleri satışında ortaya çıkan rantlaşma doğrultusunda ilgili mercilere verdiği dilekçeye henüz cevap alamadığını açıkladı.'110 OKUL FORMASIFARKLI FİYATTA'Hüseyin Karnıbüyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 13 Eylül 2018 tarihinde okul formaları satışındaki rantlaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sunduğu dilekçesine henüz bir cevap gelmediğini kaydetti. Konu ile ilgili dilekçeyi İl [&hellip]

Hazır Giyim Eşyaları Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, okul kıyafetleri satışında ortaya çıkan rantlaşma doğrultusunda ilgili mercilere verdiği dilekçeye henüz cevap alamadığını açıkladı.
“110 OKUL FORMASI
FARKLI FİYATTA”
Hüseyin Karnıbüyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 13 Eylül 2018 tarihinde okul formaları satışındaki rantlaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sunduğu dilekçesine henüz bir cevap gelmediğini kaydetti. Konu ile ilgili dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiklerini kaydeden Hüseyin Karnıbüyük, “Biz dilekçemizle mevcut olan soruna değindik. Mevcut sorunun çözümünü de söyledik. Yakın zamanda bir esnaf arkadaşımızla görüştüm. Okul kıyafeti satan esnafın tümü odamızın üyesidir. Şu anda Afyon’da beş tane esnaf okul kıyafeti satışı yapıyor. Normalde 2-3 okulda esnaf arkadaşlarımız başladı. Sonrasında okul sayısı çoğaldı. Afyon’da hali hazırda orta dereceli 110 tane okul var. Bu 110 okulun kıyafetleri birbirini tutmuyor. Hepsi de ayrı. Fiyatlarda birbirini tutmuyor.” dedi.
“İLÇELER DE ALIŞVERİŞE AFYON’A GELİYOR”
Forma çeşitliliği doğrultusunda fiyat ve kalite dengesinin de değiştiğine dikkat çeken Karnıbüyük, “Bazı esnafımız kıyafetin kalitesini yüksek tutup fiyatı yükseltiyor. Kimi esnafımız da ürün kalitesini düşük tutup fiyatı düşürüyor. Bu esnaflarımız para kazanmak zorunda. Çünkü yatırım yapıyorlar. Şu anda 10’cu aydayız. Önümüzdeki senenin okul kıyafeti hazırlığı Kasım ve Aralık ayı itibariyle başlıyor. Her yerde bulunmadığından fiyatta denge olmuyor. Müşteri istediği yerden tercih yapamıyor. Mecburen ihtiyacını bir veya iki mağazadan bulabiliyor. Piyasada tekelciliğe karşıyız. Hatta bazı okulların ürünleri sadece tek mağazada var. Vatandaşın ikinci bir mağazadan alabilme şansı yok. Afyon’da 110 okulla birlikte Bolvadin, Çay, Sultandağı ilçelerinde ki okulların kıyafetleri bile il merkezinden alınabiliyor. Bu ilçelerde ki insanlarımız okul kıyafetini Afyon’a gelerek alabiliyor. Bu külfet vakit ve nakit kaybı anlamına geliyor.” diye konuştu.
“ADİL VE EŞİT PAYLAŞIM GEREK”
Okul kıyafetleri pastasından çok esnafın yararlanması gerektiğini ancak mevcut durumda sadece Afyonkarahisar merkezde 5 esnafın yararlandığını belirten Karnıbüyük, “Diyelim ki okul kıyafetlerinin imalatı işinden de Bursa’da, İstanbul’da veya İzmir de 4-5 imalatçı yararlanıyor. Üç tane tekstil fabrikası yararlanıyor. Onun haricindeki tekstil fabrikaları, onun haricinde ki imalatçılar, onun haricinde perakende satıcılarının hiçbir bu pastadan yararlanamıyor. Yani rant dönüyor tekelcilik ortaya çıkıyor. Bu te-kelciliğe karşıyız. Sözün başında belirttiğim gibi beş esnafta benim odamın üyesi ama odamızın toplam 650 üye esnafı vardır. 650 üyenin Başkanıyız. Bu pastanın herkesçe adil ve eşit şekilde paylaşılması taraftarıyız. Bakanlık ve Müdürlüğe verdiğimiz dilekçemize henüz cevap gelmedi.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme