'Piyasa Şartlarına Rağmen Vazifemizi Yaptık'

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, hayat pahalılığı ve kurbanlık fiyatlarının yükselmesine rağmen verimli bir Kurban Bayramı geçirdiklerini belirtti

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, dernek olarak yürüttükleri geçtiğimiz Kurban Bayramı faaliyetlerini gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.

“VERİMLİ BİR KURBAN BAYRAMI GEÇİRDİK”

Dernek Başkanı Erol Öztürk, 2024 yılı Kurban Bayramı için vekâletle kurban kestirmek isteyenlerin kendilerine başvurduklarını söyledi. Vekâletle kurban kesiminde küçükbaş için 12 bin TL, büyükbaş için 15 bin TL bedel aldıklarını aktaran Öztürk, “Büyükbaş ve küçükbaş kurban kestirmek isteyenlerin vekâletlerini topladıktan sonra gerekli bağlantıları yaptık. Bu yılki kurban hisse bedellerinin fiyatı yüksek olarak değerlendirildi. Ama maalesef piyasa şartları ortadadır. Bu yıl geçen yıl ve geçmiş yıllara göre pahalı fiyatlar nedeniyle vekâletle kestiğimiz kurbanlık miktarı düştü. Piyasa şartları, yüksek enflasyonla alım gücünün düşmesi nedeniyle bu sonuç ortaya çıktı. Ama buna rağmen biz vazifemizi yaptık. Allah’a çok şükür verimli bir Kurban Bayramı geçirdik. Başka vekâletle kurban kesen derneklerde olmayan bir özellik bizim dernek olarak kurbanlık hizmetimizde yer almaktadır. Kurban vekaleti veren her aileye biz kesilen hayvanın en güzel yerinden özel hijyen kaplarda 5’er kilo et gönderiyoruz.” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KURBAN ETLERİNİ DAĞITIYORUZ”

Kurban Bayramının ilk günü olan 16 Haziran 2024 Pazar günü küçükbaş kurbanlıkların kesildiğini aktaran Öztürk, “Küçükbaşları bayramın birinci günü kestik. Büyükbaş kurbanlıkları ise bayramın ikinci günü kestik. Kesim yaptığımız gün yüzün üzerinde ihtiyaç sahibi ailemize kurban etlerinin dağıtımını yaptık. Bu yıl toplam 11 adet küçükbaş kurban kestik. Yaklaşık yüzün üzerinde kişiye keser kesmez dağıtımını yaptık. Bayramın birinci günü kurban kesen hayırseverlerimizde kestikleri kurban etlerinden derneğimize getirdiler. Ortalama her gün 250 aileye et dağıtımı yapıyoruz. Geriye kalan kurban etlerini de derneğimizde kaydı bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimize belirli aralıklarla yapacağız. Et Enfes’in sahibi iş insanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın kombinasında kurbanlıklarımız ücretsiz kesilerek, parçalanıp ürünler hazırlandı. Bu vesile ile kendisine ve vekâletle kurbanlıklarını veren hayırseverlerimize tekraren teşekkür ediyorum. Hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarını bekliyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme