Pijamalı Örümcek Adam, Afyon'da

Örümcek Adam kostümü ve pijamasıyla Türkiye'yi gezmek için yollara düşen yerli Pijamalı Örümcek Adam Ayaz Salih Koç, Afyonkarahisar'da tarihi ve turistik yerleri gezerken vatandaşlarla sohbet etti, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

İzmirli olan Ayaz Salih Koç, deprem bölgesinde 5 ilde kurulan çadırda çocuklarla ilgilenirken, birçok faaliyette de gönüllü olarak yer aldı. Türkiye çapında 46 il gezen yerli Pijamalı Örümcek Adam, 47'nci şehir olarak da Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkarahisar'daki Ulu Camii çevresindeki tarihi konakları gezen Koç, daha sonra Türbe Camii bahçesinde yer alan Mevlevihane Müzesini gezdi, Müze Müdürü Hasan Özpınar ile sohbet etti. Özpınar ise Mevlevihane hakkında Koç'a bilgiler verdi. 
Sohbet sonrasında kendisi hakkında bilgiler veren Koç, hayalleri peşinde gittiğini ifade etti. 

Pijamalı Örümcek Adam, Afyon'da

HER ŞEHRİ TANITMAYA DEVAM EDİYORUM'

6 Şubat 2023’te yaşanan depremde, afet bölgelerine gönüllü olarak gittiğini ifade eden Pijamalı Örümcek Adam Salih Koç, "5 bölgede kaldım. Adana, Malatya, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır'da buralarda kent istedim AFAD Müdürlerinden, bana çadır kent verildikten sonra annesini babasını kaybetmiş çocuklarla ilgilendim. Onlara resim yarışmaları yaptırdım, oyunlar oynattım, onların manevi olarak yanında bulundum. Çünkü hani deprem bölgesi gerçekten, anlatılmaz yaşanır. Ülkemizde bu acı felaketlerin yaşanmamasını diliyorum. Bu olayları yaşadıktan sonra asker ve polis ağabeylere yemek yapma şansımız oldu. Ondan sonra kendimiz Türkiye'yi gezme kararı verdim. Çıktım bir hikayeye, kendim sosyal medyada videolar çekiyorum. Basın tarafından tarihi yerleri, yöresel lezzetleri anlatan, Türk Örümcek Adam oldum. Her şehirde gezdim dolaştım, esnafların yanına gittim, çocukların yanına gittim, gençlerle söyleşiler yaptım. Çocukları mutlu ettim, hatta bazen anneannesi ve babaannesi olan çocuklara videolar gönderdim. Elim gelen her şeyi yaptım, her şehri tanıtmaya devam ediyorum." dedi.

Pijamalı Örümcek Adam, Afyon'da

47’NCİ ŞEHİR, AFYONKARAHİSAR

401 gündür yolda olduğunu dile getiren Koç, "Şu an 47. şehir Afyonkarahisar'dayım. Afyon'un simgesi olan Mevlevihane Müzesi'ndeyim. Burası da gerçekten huzur verici bir yer.  Bütün herkesin görmesini istiyorum. Gerçekten görülmesi gereken Afyonkarahisar'da bayağı bir simgeler var. Aktaracaklarım şöyle her şehri tanıtmaya devam edeceğim. Türkiye'yi gezen Örümcek Adam gezmeye devam edecek. Afyonkarahisar 47. şehir oldu. 401 gündür yoldayım. Hayallerimin sonunda evsizlere, ihtiyacı olanlar, yetimhanedeki, SMA hastaları çocuklar, huzurevindeki hastalarımız olsun, dedelerimiz ananelerimiz onlara yardımlar etmek. Yani hayalimin sonunda işte bunları başarmak istiyorum ve Türkiye'yi de tanıtmak istiyorum. Herkese de örnek olmak istiyorum, gerçekten hayallerinizden vazgeçmeyin ve sonuna kadar gidin. Elbet başarı sizi bulabilir. İş adamlarından ve hayırseverlerden yardım etmek isteyen kişiler olursa yardımlarınızı bekliyorum. Çünkü bunu yapan cesaretli kardeşinizim ve hayalimi tamamlıyorum. Her şehri anlatmaya devam edeceğim. Afyonkarahisar iyi ki varsın burayı da görmek güzel oldu, teşekkürler Türkiyem."  ifadelerine yer verdi.

Pijamalı Örümcek Adam, Afyon'daPijamalı Örümcek Adam, Afyon'daPijamalı Örümcek Adam, Afyon'daPijamalı Örümcek Adam, Afyon'da

Bakmadan Geçme