• Haberler
  • Genel
  • Peygamberimizin doğumu kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Peygamberimizin doğumu kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde idrak edilen Kutlu Doğum haftası etkinliklerini anlatan İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yılki temanın “Hz. Muhammed ve İnsan Onuru” olarak belirlendiğini söyledi Kutlu Doğum Haftası başlangıcında basın toplantısı düzenleyen İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, programın teması ve içeriği hakkında detaylı bilgiler verdi. Yıldırım, tüm Müslümanların Kutlu [&hellip]

Peygamberimizin doğumu kutlanacak

Her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde idrak edilen Kutlu Doğum haftası etkinliklerini anlatan İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yılki temanın “Hz. Muhammed ve İnsan Onuru” olarak belirlendiğini söyledi

Kutlu Doğum Haftası başlangıcında basın toplantısı düzenleyen İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, programın teması ve içeriği hakkında detaylı bilgiler verdi. Yıldırım, tüm Müslümanların Kutlu Doğum Haftalarını kutlayıp, barış, huzur ve mutluluklara vesile olmasını dilerken, programlanan faaliyetlere katılım beklediklerini vurguladı.
KUTLU DOĞUM HER YIL KUTLANIYOR
İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, her yıl 14-20 Nisan tarihlerinin kutlu doğum haftası olarak kutlandığını ifade etti. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) miladi 20 Nisan 571 tarihinde dünyaya geldiğini belirten Yıldırım; “O gün, kameri olarak Rebi-ül Evvel ayının 12. Pazartesi gününe tesadüf ediyordu. Peygamberimize sevginin bir tezahürü olarak, O’nun doğum gününü bir sevinç günü olarak değerlendiren Müslümanlar, 13. yüzyıldan itibaren Rebi-ül Evvel ayının 12. gününü, dini bir gün ve bir kandil olarak değerlendirmektedirler. Süleyman Çelebinin Hz. Peygamber sevgisiyle yazdığı şiiri, Mevlid adıyla, asırlardır sevinç ve tasada, doğum ve ölümde okumaktadır. Alimler bir araya gelip dini, ilmi, fikri sohbetler yapmakta, halkımız bu günü bir bayram havasında kutlamaktadır. Rebi-ül evvel ayının 12. Günü kutlanmakta olan Mevlid Kandiline ilaveten, Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1989 yılında aldığı bir kararla, Peygamberimizin doğduğu Nisan ayının 20. gününü içinde bulunduran haftanın Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmasına karar verdi. Dolayısıyla, ülkemizin her köşesinde, Müslümanların yaşadığı dünyanın hemen her yerinde 14-20 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmakta, hafta boyunca güzel programlar düzenlenmektedir.” dedi.
TEMA “HZ MUHAMMED VE İNSAN ONURU”
Hasretle beklenen yeni bir Kutlu Doğum Haftasına girildiğini kaydeden İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, haftanın, hayırlı-uğurlu olmasını, insanlığın hidayet, barış, huzur ve saadetine vesile olmasını diledi. Yıldırım şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığımız, hafta dolaylısıyla her yıl, sevgili Peygamberimizin örnek hayatı, ahlakı ve misyonundan bir hususiyeti belirleyip ağırlıklı olarak o konunun işlenmesini istemektedir. İnsan şeref ve haysiyetinin iyice ayaklar altına alınmış olması dolayısıyla bu yılki kutlu doğum haftası teması, ‘Hz. Muhammed ve İnsan Onuru’ olarak tespit edilmiş olup ağırlıklı olarak bu konu işlenecektir.”
DOLU DOLU KUTLANACAK
Afyonkarahisar İl Müftülüğü olarak hafta dolayısıyla programladıkları faaliyetleri sıralayan İsmail Yıldırım; “Televizyon ve radyo programlarıyla konu halkımıza anlatılacaktır. Camiilerimizdeki vaaz ve hutbelerde konu işlenecek, camii ve kuran kurslarımızda mevlit-hatim vb programlar uygulanacak, bunlardan bir kısmı bayanlara yönelik olacaktır. Resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, esnaf, Huzurevi vb ziyaretlerde bulunulacak, özel programlar icra edilecek. Yarın saat 20.00 de eski Otogar camiinde, özel bir kuran ziyafeti verilecek. 18 Nisan günü ikindi namazından sonra İmaret camiinde mevlid programı ve hatim duası yapılacak. Aynı gün akşam namazından sonra AKÜ Atatürk Kongre Merkezinde AKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Remzi Kaya, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Tevfık Yücedoğru ve Prof. Dr. Salih Karacabey’in katılacağı, “Hz. Muhammed ve İnsan Onuru” konulu panel yapılacak. 19 Nisan günü Cuma vaaz ve hutbelere ilaveten, namazdan sonra İmaret Camiinde, Belediyemizin katkılarıyla “Kutlu Doğum Aşı” ikramı yapılacak. Aynı günün akşamında saat 20.00’de Müftülük Toplantı Salonunda “Tasavvuf Musikisi Konseri” verilecek. 20 Nisan günü saat 14.00’de Müftülük Toplantı Salonunda bayanlara yönelik program ve “Yanımda Sana da Yer Var” adlı piyes sunulacak.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme