• Haberler
  • Genel
  • Peygamberimiz'in ahlakı, ömrümüze yayılmalı – Kocatepe Gazetesi

Peygamberimiz'in ahlakı, ömrümüze yayılmalı – Kocatepe Gazetesi

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatının hepimize örnek olması gerektiğini söyledi İl Müftülüğü, Peygamber Efendimiz'in dünyayı şereflendirdiği günler dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenledi. Programların açılış töreni, İmaret Camii avlusunda gerçekleştirildi. Törende konuşan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Peyfamber Efendimiz'in (SAV) hayatının hepimize örnek olması gerektiğinin [&hellip]

Peygamberimiz’in ahlakı, ömrümüze yayılmalı

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatının hepimize örnek olması gerektiğini söyledi

İl Müftülüğü, Peygamber Efendimiz’in dünyayı şereflendirdiği günler dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenledi. Programların açılış töreni, İmaret Camii avlusunda gerçekleştirildi. Törende konuşan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Peyfamber Efendimiz’in (SAV) hayatının hepimize örnek olması gerektiğinin altını çizdi. İşliyen, “Allah’ın Resulü’nü, hayatını, ahlakını, sünnetini elbette bir haftaya sığdıramayız. Ne zaman ki O’nun Nebevî mesajları bir haftadan çıkıp bir ömre yayıldığında, şiirlerden, satırlardan çıkıp sadırlara girdiğinde, dillerden yüreklere indiğinde, hayat daha yaşanabilir hale gelecek. İnsanlar, birbirini daha çok sevecek. Rahmet dalga dalga, güzellik dalga dalga yayılacak.
Bizim isimlerimizde bile O’nun adı var” dedi.
RİYADAN VE GÖSTERİŞTEN
UZAK DURUN
Müslümanların riyadan, gösterişten uzak durmaları gerektiğine dikkat çeken İşliyen, “Müslüman’ın her türlü riya, gösteriş, çıkar, kazanç ve itibar gibi kaygı, düşünce ve endişelerden uzak olması, her işinde Allah’ın rızasını gözetmesidir. Mevlâna’nın ifadesi ile olduğu gibi görünmek, göründüğü gibi olmaktır. İhlas olarak tarif edilen samimiyet duygusu ruhumuzun miracıdır. Müslüman Müslüman’a karşı samimi ve içten olmalı gönülden davranmalı aile, akraba ve komşuluk ilişkilerinde, iş ve ticaret alanında hâsılı hayatın her noktasında samimi bir davranış sergilemelidir” ifadelerini kullandı.
DİNDE SAMİMİYET ÇOK ÖNEMLİ
Bu yıl Kutlu Doğum Haftası konusunun “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” başlıklarıyla belirlendiğini aktaran İşliyen, “Efendimiz (SAV)’e hicretin 9’uncu senesinde İslâm’la şereflenmek üzere gelen Hristiyan din bilgini Temim’üd-Dâri’nin rivayetine göre Allah Resulü (SAV) üç defa peş peşe ‘Din samimiyettir’ buyurmuş, kime karşı Yâ Resulallah sorusuna da ‘Allah’a, Allah’ın kitabına, Peygamberine ve Müslümanların meşru idarecileri ile bütün Müslümanlara karşı’ diye cevap vermişlerdir. Dinde samimiyet; içtenlik ve gönülden bağlılık demektir. Muteber Hadis kitaplarımızdan Buhâri’nin imanla ilgili hadislerin başında ‘Ameller niyetlere göredir’ hadis-i ile sonunda ‘Din nasihattir’ hadisini nakletmesi bize imanın amellerle birlikte niyete, niyetin ise ihlas ve samimiyete dayanması gerektiğini yansıtmaktadır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme