Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Peygamberimizi örnek almaya her zamandan fazla ihtiyaç var

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili’ni kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, günümüzde hak, adalet, hukuk arayan Müslümanların Peygamberimizin getirdiği hakikat ilkelerine, O’nun ahlakına, rehberlik ve örnekliğine her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu söyledi

 

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son Peygamber olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin manevi huzuru ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.
“HZ. PEYGAMBERİ DOĞRU ANLAMAK ÖNEMLİ”
Mevlid Kandili’nin, insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Peygamberimizin doğumunun kutlandığı özel bir zaman dilimi olduğunu belirten Tutulmaz, “Mevlid Kandili, Peygamberimizin bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, adaletini, sabrını, cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme günüdür. Günümüzde özellikle İslam coğrafyasında yaşanan savaşlar, işgaller, kavgalar ve beraberinde gelen ümitsizlik girdabında, hak, hukuk, adalet ve huzur arayan Müslümanlar, Hz. Muhammed’in getirdiği hakikat ilkelerine, onun ahlakına, rehberlik ve örnekliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. İslam’ın temelinde akıl ve mantık vardır. Bugün bizlere düşen görev Peygamber Efendimizi, hayatını, gayesini, verdiği mücadeleleri en doğru ve en güvenilir kaynaklardan öğrenmek ve en güzel şekliyle hayatımıza uygulamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyorum.” dedi.
“PEYGAMBERİMİZ İNSANLIK İÇİN YOL GÖSTERİCİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Mevlid Kandili’nin; tüm İslam Âlemine, Afyonkarahisarlılara sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi. Zeybek, “Tüm insanlığa örnek olarak gönderilen, karanlıkları aydınlığa dönüştüren Peygamberimizi sevmek; onu gereği gibi anlamak, manevi mirasına sahip çıkmak ve tavsiyelerine göre hareket etmekle olur. Bugün O’nun güzel ahlâkını, davranış ve uygulamalarını, gelişen dünya şartlarına yön verecek, insanlığın problemlerine çözüm getirecek şekilde yeniden tanımalı ve tanıtmalıyız. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız. Hz. Peygamberimiz (S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.” ifadelerin kullandı.
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. İbrahim Yurdunuseven, Av. Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’de yayınladıkları mesajla mübarek Mevlid Kandili’ni kutladılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti