• Haberler
  • Gündem
  • Peygamberimiz’e (SAV) Şiirler Yarışması düzenlenecek

Peygamberimiz’e (SAV) Şiirler Yarışması düzenlenecek

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik 'Peygamberimize (S.A.V) Çocukça Şiirler' konulu şiir yarışması düzenleneceğini söyledi   İl Müftüsü Sinan Kazancı, 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik 'Peygamberimize (S.A.V) Çocukca Şiirler' konulu şiir yarışması düzenlendiğini bildirdi. 'AMAÇ PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK KONUSUNDA FARKINDALIK' İl Müftüsü Sinan Kazancı, 'Peygamberimize [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Türkiye genelinde ortaokul
öğrencilerine yönelik “Peygamberimize (S.A.V) Çocukça Şiirler” konulu şiir yarışması düzenleneceğini söyledi

İl Müftüsü Sinan Kazancı, 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Türkiye genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik “Peygamberimize (S.A.V) Çocukca Şiirler” konulu şiir yarışması düzenlendiğini bildirdi.
“AMAÇ PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK
KONUSUNDA FARKINDALIK”
İl Müftüsü Sinan Kazancı, “Peygamberimize (S.A.V) Çocukca Şiirler” başlıklı şiir yarışmasına 5.6.7.8. sınıf ortaokul öğrencilerinin katılabileceğini, öğrencilerin Peygamber Efendimize (S.A.V) özel yazacakları şiiri seslendireceklerini kaydederek, “Yarışma ile Diyanet İşleri Başkanlığımızın (DİB) 2020 Yılı Mevlid- Nebi Haftası teması olan “Peygamberimiz ve Çocuk” konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Jüri üyelerinin birinci derece yakınlarının katılamayacağı yarışmada her yarışmacı sadece bir adet yazıp seslendirdiği şiirle yarışmaya katılabilecek. Şiir ve seslendirmelerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve ödül almamış olması gerekmektedir. Şiir Yarışması Başvuru formu öğrencinin kendisi veya velisince doldurulacak. Microsoft World yazılım programı kullanılarak A4 ebadında hazırlanacak olan metinlerde yazı stili olarak, Times New Roman yazı karakteri ve 12 punto yazı tipi boyutu kullanılacak. Şiirler özgün olarak hazırlanıp, intihal kapsamına giren kopya şiirler geçersiz sayılacak.” dedi.
“SON BAŞVURU TARİHİ
4 ARALIK 2020 CUMA”
Müftü Kazancı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Şiir metinleri, dil bilgisi kurallarına uygun olarak hazırlanıp, noktalama işaretleri kullanımında, kelime yazımında TDK Yazım Kılavuzu esas alınacak, belirlenen konu dışında yazılan şiirler dikkate alınmayacak. Şiirler on kıta 40 dizeden çok olmayacak. Video görüntülerinde görüntüler net, seslendirmeler anlaşılır olacak şekilde video çekilecek. Video kayıtlarının telefonla çekilmesi halinde çekim esnasında telefonun yan tutulması gerekiyor. Görüntüler fon müziği olmadan yalın sesle çekilecek. Yarışmaya katılacak öğrenciler 4 Aralık 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar yazdıkları şiirleri, seslendirdikleri video kayıtlarını katılım formu ile birlikte afyonkarahisarådiyanet.gov.tr adresine gönderecekler. Değerlendirme 10 Aralık 2020 Perşembe günü sabah saat 10.00’dan itibaren yarışmacıların yazdıkları ve seslendirdikleri eserler değerlendirilecek. Yüz tam puan üzerinden yapılan değerlendirme sonucu birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın, 4. ve 5. öğrenciye mansiyon ödülü verilecek.”
>> Kocatepe Haber Merkezi

Bakmadan Geçme