Peygamberimiz (SAV), güven toplumu inşa etti

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hafta için düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kabukçu, 'Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum haftası etkinlikleri için bir tema belirlemektedir. Önceki yıllarda ele alınan başlıklar şunlardır: Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı  Hz. Peygamber  Din ve Samimiyet Hz. [&hellip]

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hafta için düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kabukçu, “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum haftası etkinlikleri için bir tema belirlemektedir. Önceki yıllarda ele alınan başlıklar şunlardır: Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım; Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı;  Hz. Peygamber  Din ve Samimiyet; Hz. Peygamber ve İnsan Onuru;  Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku; Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi. 2017 yılı için de Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konusu seçilmiştir. Rabbim bu anmaları anlamaya, anlamayı da hayata aktarmaya vesile kılsın. Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamlarda yaşamak ister” dedi.
Peygamber Efendimiz’in (Sallahu Aleyhi ve Sellem) güven toplumu inşasında örnek olması gerektiğini vurgulayan Kabukçu, “Modern zamanlarda birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması, güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin de zedelenmesini beraberinde getirmiştir. Ayrıca böylesi bir ortamda ilkesizliğin benimsenmesi; değer ve duyguların istismar edilmesi de kaçınılmazdır. Diğer taraftan İslam’ın hayat veren rahmet yüklü mesajlarının kimi çevrelerce şiddet, terör ve vahşetin referansı olarak gösterilmesi, İslam toplumlarında güven duygusunun yeniden sorgulanmasını gündeme taşımıştır.Peygamberimiz, Mekke’de temelini attığı güven toplumunu, Medine’de tesis etmiştir. Birbirleriyle savaşmaktan yılmayan, gözünü kırpmadan birbirinin canına kıyanlardan oluşan güvenden yoksun bir toplumu, birbirlerinin saygınlığını kendi saygınlığı, birbirlerinin yaşama hakkını kendi yaşama hakkı gören örnek bir toplum haline getirmiştir. Yesrib’i, medeniyet merkezi olan Medine’ye; bilgi, hikmet, adalet, güven ve kardeşlik yurduna dönüştürmüştür” diye konuştu.

KONFERANS VERİLECEK
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 17 Nisan Pazartesi günü, saat 20’de Grand Derya Düğün Salonu’nda bir konferans verilecek.

Bakmadan Geçme