• Haberler
  • Genel
  • Peygamberimiz kazandıracağı değeri hayatında yaşardı

Peygamberimiz kazandıracağı değeri hayatında yaşardı

Hayrat Vakfı’ndan Mesut Hızarcı “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” başlıklı sohbetinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) başta kazandıracağı değeri hayatında yaşadığını söyledi Ensar Vakfı Şubesi’nce “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programının 20’nci konuşmacısı Hayrat Vakfı’ndan Mesut Hızarcı oldu. Hızarcı, “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” başlığında konuştu. Sohbet öncesi Kuran tilavetinde bulunuldu. “MEKANA ŞEREFİ MEKANDAKİLER KATAR”Mesut Hızarcı sohbetine, [&hellip]

Peygamberimiz kazandıracağı değeri hayatında yaşardı

Hayrat Vakfı’ndan Mesut Hızarcı “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” başlıklı sohbetinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) başta kazandıracağı değeri hayatında yaşadığını söyledi

Ensar Vakfı Şubesi’nce “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programının 20’nci konuşmacısı Hayrat Vakfı’ndan Mesut Hızarcı oldu. Hızarcı, “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” başlığında konuştu. Sohbet öncesi Kuran tilavetinde bulunuldu.
“MEKANA ŞEREFİ
MEKANDAKİLER KATAR”
Mesut Hızarcı sohbetine, Taş Medrese’nin asli kuruluş faaliyetine uygun kullanım imkanını sunan devlet ricaline, Afyonkarahisar Belediyesi ve Ensar Vakfı Şubesi yönetimine teşekkür ederek başladı. “Bir mekanın şerefini ortaya koyan o mekandaki kişilerdir.” sözünü aktaran Hızarcı; “Mekana şeref katan o mekanda bulunanlardır. Bulunduğumuz Taş Medrese’nin asli hüviyetine uygun olarak bu şekilde güzel faaliyetleri yapmaya uygun hale getirilmesine emek verenlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.
PEYGAMBERİMİZ HEDEFE YÖNLENDİRİRDİ
“Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” konusunda konuşacağını dile getiren Mesut Hızarcı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bir öğretmen, bir eğitimci olarak gönderildiğini söyledi. Resulullah’ın (SAV) ilim halkasını daha güçlü göstererek bu halkaya oturduğunu belirten Hızarcı; “Peygamberimiz kendisini bir muallim olarak tarif ediyor. Muhakkak ki bir eğitimci olduğuna göre ve tarihin gelmiş geçmiş bütün enlerin toplandığı bir şahsiyet olması itibariyle onun eğitim metotları bizler için daimi örneklerdir. Daimi rehberdir. Akıldan çıkarmamız gereken örnek metotlardır. Peygamberimiz saadet toplumunun inşaası için hedef gösterir ve bu hedefe teşvik ederdi. Dışarı da serseri olarak atfedilen kişilerin yegane problemi hedefsizliktir.” diye konuştu.
PEYGAMBERİMİZ TEŞVİK EDİCİ
Mesut Hızarcı, Sevgili Peygamberimizin (SAV) insanlara bir hedef göstererek, onlara ideal vererek özellikle hayat mücadelesinde tevşik ettiğini belirtti. Peygamberimizin “İnsanların en hayırlısı başkasına faydalı olandır.” sözünü hatırlatan Hızarcı; “Başkalarına yardım etmek için mücadele verin, gayret edin diye bir hedef göstermiştir. ‘Sizin en hayırlınız ailesine en faydalı olanıdır.’ diyerek aile hayatının önemli bir köşe başı, bir binanın tuğlası hükmünde önemil bir şekilde durmamızı hedef vermiştir. Onun içinde insanları teşvik etmiştir. Peygamberimiz bir şey söylediğinde kazandırmak istediği değeri başta hayatında yaşardı. Bu önemli bir eğitim metotudur. Mesela ‘Vallahi ben günde 70 defadan fazla Allah’a tevbe istiğfar ediyorum.’ derdi. İsmet sıfatı olmasına rağmen. Günahsız olmasına rağmen günde en az 70 defa tevbe eden bir Peygamber muhakkak ki bize model olmak istiyor.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme