• Haberler
  • Gündem
  • 'Peygamberimiz kadın huzurunun güvencesiydi' – Kocatepe Gazetesi

'Peygamberimiz kadın huzurunun güvencesiydi' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir düğün salonunda konferans programı düzenlendi. Konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç verdi.İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize edilen 'Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın' konulu konferansa yoğun katılım gözlendi. Konuşmacı DİB Kadro Terfi ve [&hellip]

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir düğün salonunda konferans programı düzenlendi. Konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç verdi.
İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize edilen “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” konulu konferansa yoğun katılım gözlendi. Konuşmacı DİB Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç, adalet, hak ve eşitlik kavramları ışığında İslamiyet’in kadına bakışını değerlendirdi. Yaşadığı çağda, Hz. Peygamberin varlığının, kadınlar için huzurun güvencesi olduğunu söyleyen Koç, “O, son zamanlarında bile ümmetine kadınlara iyi muamele edilmesini vasiyet etmiştir. Kız çocuğu sahibi olmaktan utanılan bir çağda, Peygamberimiz kız çocuğu sahibi olanların cennete gireceğini müjdelemiştir. Kızlarına ve eşlerine duyduğu saygı ve sevgiyle örnek olmuştur. Konferans sonunda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, konuşmacı Ayten Koç’a çiçek verdi.

Bakmadan Geçme