• Haberler
  • Genel
  • Peygamberimiz Efendimiz'in (S.A.V.) Şahsiyet İnşası Anlatılacak

Peygamberimiz Efendimiz'in (S.A.V.) Şahsiyet İnşası Anlatılacak

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' konulu konferans düzenlenecek.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması sebebiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlenecek. Kâmil Miras Anadolu Lisesi’nde bulunan Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda 18 Eylül(yarın) saat 14.00’de düzenlenecek olan etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ve Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı konuk olacak.

İSLAM DÜNYASINDA BİR KARİYER ÖYKÜSÜ, REMZİ BİRCAN KİMDİR?

Remzi Bircan, 1970 yılında Kırşehir’de doğmuş, Türkiye’nin önde gelen din adamlarından biridir. Eğitim hayatına Yozgat’ın Yerköy ilçesinde liseyi tamamlayarak başlamış, ardından 1996 yılında Riyad İmam Muhammed Üniversitesinden mezun olmuştur. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde İslam Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans (2002) yaparak akademik bilgisini derinleştirmiş, İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde ihtisas kursunu da tamamlamıştır (2002).

Kariyerine 1989 yılında Kırşehir’in Çiçekdağı Kavaklıöz köyünde İmam-Hatip olarak görev yaparak adım atan Bircan, zamanla çeşitli önemli görevlerde bulunmuştur. Kırşehir’in Akpınar ilçesi ve İstanbul’da Müezzin-Kayyım olarak hizmet vermiş, Mersin’in Mut ilçesinde İlçe Vaizi olarak görev almıştır. Ayrıca, Elazığ’ın Arıcak ve Nevşehir’in Hacıbektaş ilçelerinde Müftülük ve Diyanet İşleri Uzmanı olarak önemli görevler üstlenmiştir.

Remzi Bircan’ın kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biri, 13 Mayıs 2014 tarihinde Hac Hizmetleri Daire Başkanı olarak atanmasıdır. Bu görevdeki başarısı, onu 1 Ağustos 2019 tarihinde Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanacak kadar öne çıkarmıştır. Bu görevde, hac ve umre hizmetlerinin koordinasyonu ve geliştirilmesinde kritik rol oynamıştır.

Akademik alanda da aktif olan Bircan, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İslam Hukuku alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Bu yönüyle hem teorik hem de pratik alanda derin bir bilgi birikimine sahip olduğunu göstermektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Remzi Bircan, çok iyi derecede Arapça ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Bu dil yetkinlikleri, uluslararası dini ilişkiler ve çalışmalarında ona büyük avantaj sağlamaktadır.

Remzi Bircan, din hizmetleri ve eğitimindeki engin tecrübesi ve akademik birikimiyle, Türkiye’de ve uluslararası alanda dini hizmetlerin gelişimine önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

Bakmadan Geçme