• Haberler
  • Genel
  • Peygamber Efendimiz’in sünnetlerine uyalım – Kocatepe Gazetesi

Peygamber Efendimiz’in sünnetlerine uyalım – Kocatepe Gazetesi

Peygamber (SAV) Efendimizin doğum yıldönümü 'Kutlu Doğum Haftası' olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar'da da renkli anların yaşandığı bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Bu yıl 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamından İl Müftülüğü'nce düzenlenen panel Vali Balkanlıoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı [&hellip]

Peygamber Efendimiz'in sünnetlerine uyalım

Peygamber (SAV) Efendimizin doğum yıldönümü ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da renkli anların yaşandığı bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Bu yıl ‘Peygamberimiz ve İnsan Onuru’ temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamından İl Müftülüğü’nce düzenlenen panel Vali Balkanlıoğlu’nun katılımı ile yapıldı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Peygamberimiz ve İnsan Onuru’ temalı panele Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, İl Müftüsü İsmail Yıldırım ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panel, Ertuğrulgazi Camii İmam-Hatibi Osman Aykan’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla devam etti. ”Peygamberimiz ve İnsan Onuru” temalı panelde, Peygamberimizin hayatından kesitler, kadınlarımıza verdiği önem gibi konular başta olmak üzere dini konularla ilgili geniş kapsamlı bilgiler vermek üzere düzenlenen panelde AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Prof. Dr. Salih Karacabey panelist olarak görev aldılar.
Panelde, her tavrı ve hareketinde bir hikmet olan, yaptığı her davranışta iyiyi doğruyu öğreten, geçmişte olduğu gibi günümüze de ışık tutan ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber Muhammet Mustafa’nın (SAV) hayatından örnekler verilmesini yanında, ‘hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allah’ın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin’, ‘bir Mümin, kötü huylu diye hanımına kızmasın! İyi huyu da olur’ ve ‘Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hazret-i Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hazret-i Asiye gibi sevaba kavuşur’ sünnetleri davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.
Panelin sonrasında Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından panelistlere plaket verilmesinin ardından, İl Müftüsü İsmail Yıldırım tarafından Afyonkarahisar Müftülüğünce düzenlenen Hutbe, Şiir ve Hadisi Şerif yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.(Kocatepe)

Bakmadan Geçme