• Haberler
  • Genel
  • Peygamber Efendimiz, insanların en hayırlısı

Peygamber Efendimiz, insanların en hayırlısı

Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya teşrif etmesi dolayısıyla yayınlanan mesajlarda, Peygamber Efendimiz’in insanların en hayırlısı olduğu vurgulandı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 14-20 Nisan tarihleri arasında bu yıl 26'ncısı düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası'nı mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu, “İslam dininin temeli samimiyettir. Hepimizin, bütün İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizin dinle kurduğumuz bağı yeniden gözden geçirmemiz [&hellip]

Peygamber Efendimiz, insanların en hayırlısı

Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya teşrif etmesi dolayısıyla yayınlanan mesajlarda, Peygamber Efendimiz’in insanların en hayırlısı olduğu vurgulandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 14-20 Nisan tarihleri arasında bu yıl 26’ncısı düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası’nı mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu, “İslam dininin temeli samimiyettir. Hepimizin, bütün İslam coğrafyasındaki Müslüman kardeşlerimizin dinle kurduğumuz bağı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Samimiyetsizlik insanları mutsuz, bencil ve hırslı yapar. Gerçek Müslüman sadece ibadetinde değil hayatının her safhasında Allah’ın rızasını gözetmeli ve samimi olmalıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimiz, insanların en hayırlısı Allahın son elçisi olarak nuruyla insanlığı aydınlatmıştır. Kutlu Doğum Haftası, gerçek manada Yüce Peygamberimizi anlamamıza ve samimi Müslüman olmamıza vesile olsun inşallah” dedi.
EN GÜZEL ÖRNEK
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da Peygamber Efendimiz’in (SAV) insanlığa örnek olduğunu kaydetti. Yılmaz, “Peygamber Efendimizin hayatı ve yaşam biçimi bizler için en iyi şekilde örnek teşkil etmektedir. O’nun, dürüstlüğü, merhameti, şefkati, adaleti ve insanları koruyup kollaması, zulme ve zora karşı yasaklayıcı oluşu ve haksızlıklara karşı koyuculuğu bütün insanlık adına rehber olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Peygamber Efendimiz insanlığın kurtuluşu için gönderilen son Peygamber ve bütün güzellikleri bünyesinde toplayan en güzel rehberdir. Karanlık bir dünyanın içerisine sürüklenmeye çalıştırıldığımız şu günlerde Peygamber Efendimizin bizlere getirdiği mesajı en iyi şekilde anlamalı ve bu uğurda çaba göstermeliyiz. Çünkü Peygamber Efendimiz de tam bir kargaşa ortamında insanlık için bir güneş gibi doğmuş ve tüm çirkinlikleri güzelliklere çevirmiştir” diye konuştu.
O’NUN REHBERLİĞİNE İHTİYAÇ VAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Kutlu Doğum Haftası mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Peygamberimizi okumaya ve anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine, kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Şimdi bize düşen, O’nu anmaktan ziyade anlamak ve hayatımızı O’nun öğretilerine göre dizayn etmektir. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin ve hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftası’nı kutlar, bu özel haftanın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme