Peygamber Efendimiz, en güzel örnek

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde “Gelin Birlik Olalım, Hazret-i Peygamber, Tevhid ve Vahdet” başlıklı bir program düzenlendi. Programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Kadir Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, SGK İl Müdürü Samet Fidan ile din görevlileri katıldı.PEYGAMBERİMİZVARSA RAHMET VARProgramda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Peygamber [&hellip]

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde “Gelin Birlik Olalım, Hazret-i Peygamber, Tevhid ve Vahdet” başlıklı bir program düzenlendi. Programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Kadir Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, SGK İl Müdürü Samet Fidan ile din görevlileri katıldı.
PEYGAMBERİMİZ
VARSA RAHMET VAR
Programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Peygamber Efendimiz’in (SAV), insanlığa örnek bir kişi olduğunu belirtti. Kabukçu, “9-20 Nisan tarihleri arasında Peygamber Efendimiz’in dünyaya teşrifini kutlayacağız. Hazreti Peygamber’in dönemi saadet asrı olmuştur. O’nun kendi toplumundan başlayarak bütün insanlığa bıraktığı kutlu miras, toplumlara hayat vermiştir. O, temizlikten aile anlayışına, komşuluktan ticarete kadar onlarca güzel örnek bırakmıştır. Bundan dolayı Kutbal Kitabımız, Efendimiz’i bizlere tanıtırken ‘En güzel örnek’ olarak tanıtmıştır. Kutsal Kitabımız, Peygamber Efendimiz’in alemlere rahmet olarak gönderildiğini haber vermektedir. Hayatımızda O varsa, toplumda rahmet var; O’nun öğrettikleri varsa güzellik var, bereket var” dedi.
BARIŞ, GÜVEN VE BİRLİK
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla “tevhid ve vahdet” kavramlarının işleneceğini kaydeden Kabukçu, “Tevhid ilkesinde 3 temel esas ortaya çıkar. Selam, eman ve vahdet. Yani barış, güven ve birlik. Bu ilişki doğru kurulamadan bir toplumun İslam toplumu olması mümkün değildir. İslam, öncelikle insanların zihin ve gönül dünyalarına, Allah’ın birliği ve eşsizliği inancını yerleştirir. Onları şirk başta olmak üzere bölünmüşlük ve parçalanmışlığa sevk eden her türlü inanç, düşünce ve ideolojiden arındırır” diye konuştu.
DERTLER VE DUALAR ORTAK OLSUN
Kainatta mükemmel bir uyumun olduğuna dikkat çeken Kabukçu, “bir” olmanın fedakârlık gerektiren bir olgu olduğunu vurguladı. Kabukçu şöyle devam etti:
“Tevhid inancı, aynı zamanda kainatın tüm farklılıklara rağmen mükemmel bir uyum içinde bir ve bütün olarak nasıl var edildiğine ve işlediğine dikkat çeker. Tevhid, aynı zamanda bir yaşayış biçimidir. Tevhid inancının toplumsal hayattaki karşılığı ise vahdettir. Vahdet şuurunu toplumsal hayatta gerçekleştirmenin yolu da sosyal adalet ve ahlak bilincini fertlerin şuuruna yerleştirilmesinden geçmektedir. Vahdet, kardeşlik, dostluk, sevgi, yardımlaşma ve dayanışmadır. Birlikte yaşama, paylaşma, ortak değerlere sahip olma ve ortak ideallere yönelmedir. Tevhidin sancağı altında toplanmak, Allah’ın dini yolunda her türlü dünyevi menfaati bir kenara bırakmaktır. Dertleri ve duaları ortak kılmaktır. Yeryüzündeki bütün muhtaçlara, bütün insanlara mutluluk getirecek yegane nizam İslam’dadır. Bir olmak, fedakârlık, hoşgörü ister. Birliğimizin sembolü olan değerlerimize sahip çıkmalıyız. İman ve iman esasları, ezan, bayrak, selam, sıla-ı rahim birliğimizin sembollerindendir. Dedikodu ve gıybetten uzak durmak hepimizin görevidir. Masumların, yetimlerin yanında olmak birliğimizi pekiştirecektir.”
PEYGAMBER EFENDİMİZ’İ
İYİ ANLATALIM
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan da Peygamber Efendimiz’in (SAV) iyi bir şekilde anlatılması gerektiğine işaret etti. Uslan, “O’nu ne kadar fazla ansak, yeteri kadar andık diyemeyiz. Efendimizi her daim anmak, Müslüman’ın vazifesidir. Her vesile ile salavat getiriyoruz. O’nu içselleştirerek anlamak çok önemli. Din görevlilerimizin toplumun yüzde yüzünü kapsayacak bir üslubu kullanmaları gerektiğine inanıyorum. Efendimiz’i bütün dünyaya anlatmak her Müslüman’ın görevidir. Bütün dünya O’nu anladığı zaman dünyada sulhun hâkim olacağına inancım tamdır” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

İLAHİ KONSERİ VERİLDİ

Programda Yasin Babayiğit ve ekibi, ilahilerden oluşan repertuvarları ile konser verdi.

ÜLKE YÖNETİMİ DE SAHNE GİBİ OLSUN

İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen “40 Hadis Ezberleme” yarışmasının ödülleri de programda verildi. Sahnede ödül alan kız öğrencilerin çokluğunu gören Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, “Sahnedeki durumu görüyorsunuz. Kız öğrenciler fazla. Bu tablonun ülke yönetiminde de olmasını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme