• Haberler
  • Genel
  • “Personelimiz cansiperane çalıştı” – Kocatepe Gazetesi

“Personelimiz cansiperane çalıştı” – Kocatepe Gazetesi

İl Özel İdaresi olarak 388 köy yolunda kar temizleme çalışması yapıldığını kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, bazı yollarda çalışmanın devam ettiğini toplam 11 greyderden 2’nin arızlandığını 9 grayderle çalışmanın devam ettiğini söyledi. Sel, personelin kar temizleme çalışmasında cansiperane çalıştığını söyledi.Ana yollarda çalışıldı Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı İl Özel İdaresi Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bünyesinde [&hellip]

"Personelimiz cansiperane çalıştı"

İl Özel İdaresi olarak 388 köy yolunda kar temizleme çalışması yapıldığını kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, bazı yollarda çalışmanın devam ettiğini toplam 11 greyderden 2’nin arızlandığını 9 grayderle çalışmanın devam ettiğini söyledi.

Sel, personelin kar temizleme çalışmasında cansiperane çalıştığını söyledi.
Ana yollarda çalışıldı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı İl Özel İdaresi Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bünyesinde yürütülen karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sel, il merkezine bağlı 31 köye bir adet greyder ayırabildiklerini söyledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle hem ülke hem de il genelinde sıkıntı yaşandığını belirten İGM Başkanı Salih Sel, başkentte bazı milletvekillerinin şiddetli yağıştan meclisten ayrılamadıklarını kaydetti. Kar yağışının kesintisiz yağmasının yol açma çalışmalarını olumsuz etkilediğini aktaran Sel; “8 Mart Salı günü Ankara dönüşünde biz sıkıntı yaşadık. Bir çok vasıta yol kenarına çekilmiş bir çoğu da akaryakıt istasyonlarında bekleme halindeydi. Bir hemşehrimizle Bademlik’te karşılaştık. Eşiyle beraber Ankara’dan dönen hemşehrimiz aracını kilitleyip bizim araçla dönmek zorunda kaldı. İl Özel İdaresi olarak bizim 3 bin 915 kilometre yol ağımız var. Yani yaklaşık 4 bin kilometrelik yol ağımız bulunuyor. Bunların hepsinden biz sorumluyuz. Bizim 11 adet greyderimizden çalışma sırasında arızalanan ve kara saplananlarda oldu. Ana arterler açlıyor. Köy ara yollarına girilemiyor. Zaten sadece ana yolları açıyoruz. Ara yollara girme şansımız yok. Toplam 388 adet köyümüz var. İl genelinde ki 388 köyümüzden her greyderimize 35 adet köy düşüyor. Köylerimizin ana yollara olan mesafeleri farklı. Ana arterlerde sıkıntı oldu.” dedi.
Çalışmalar aralıksız sürüyor
İGM Başkanı Salih Sel, yol açma çalışmasının yoğun şe-kilde sürdürüldüğünü bildirdi. Okulların tatil olmak zorunda kaldığını ifade eden Sel, 8 Mart Salı günü Ankara dönüşünde Afyon-Gecek arasında ki yolu yaklaşık 2 saatte alabildiğini belirtti. Ekipmanın iyi olması halinde bile yolların kardan anında temizlenemediğini doğa ile mücadelenin zor olduğunu vurgulayan Salih Sel; “Çalışmalar mutlaka bir zamana bağlı olarak yapılıyor. Arkadaşlarımız gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Onalara söyleyeceğimiz bir şey yok. Makine ekipmanımız iyi olsa bile bu sefer operatör sıkıntısı ortaya çıkıyor. Eski nüfus sayımına göre norm kadromuz 126 iken yeni sayıma göre bu sayı 102’ye düştü. Norm kadro dışında kalanlarda Torba Yasa nedeniyle arta kalan personel Karayollarına devredilecek. Bizim yaklaşık 306 personelimizden 204’ü Karayollarına geçecek. Bunların içerisinde teknik elemanlarımız var, yardımcı perso-nelimiz var. Geçiş sürecinde yeniden yapılandırma söz konusu. Toplam 388 köy yolunun kar temizleme çalışması yapıldı. Bazı yollarda çalışmalar devam ediyor. Bu nedenle henüz net bir rakam vermek mümkün değil. Afyonkarahisar genelinde bugün (dün) yüzde 50 olarak yolun açılmış olacak. Yarın (bugün) pek fazla sıkıntı kalmayacağını düşünüyoruz. Greyderlerimizden 2’si arızalı 9’u çalışıyor.” diye konuştu. Doğa ile mücadelenin son derece zor olduğunu muhalefetin bu durumu malzeme olarak kullandığını belirten İGM Başkanı Salih Sel sözlerine şöyle devam etti: “Aralıksız süren kar yağışında elde ki ekipmanla personelimiz cansiperane çalıştı. Halen daha kar mücadele yol temizleme çalışması devam ediyor. Merkeze bağlı olarak Değirmenayvalı, Büyükkalecik, Kızıldağ, Belkaracaören’deki ana yollar açıldı. Acil durumlarda ve hastalık durumunda bütün iş bırakılıp hastanın kurtarılması için çaba sarf ediliyor. Öncelik ve aciliyet sırasına göre çalışmalar yürütülüyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme