Pelin Karahan Kimdir Ve Nerelidir?

Biz O'nu Kavak Yelleri'ndeki masum öğrenci rolüyle tanıdık. Masum öğrenci büyüdü, ekranların başarılı bir oyuncusu oldu

2000’li yılların başında Kanal D’de yayınlanan Kavak Yelleri dizisiyle kitlelere ulaşan Pelin Karahan, İzmir sahilindeki 4 lise öğrencisinden birini canlandırıyordu. Bu dizi o kadar tutmuştu ki dizinin şarkısını söyleyen Pinhani grubu pek bilinmiyor; ama dizinin şarkısı da dillerden düşmüyordu. 

Pelin Karahan Kimdir Ve Nerelidir?

Kavak Yelleri’nin 4 kare ası, Pinhani grubunun Kovid-19 küresel salgınında yazdığı ‘Dön Bak Dünyaya’ isimli şarkısının klibinde bir kez daha görünmüştü. O klibi izleyenler, hem küresel salgının getirdiği sorunları bir nebze de olsa unutmuş, hem de eski günleri yâd etmişti. 

Pelin Karahan, Kavak Yelleri’nden sonra da ekranlarda zaman zaman görüntü. 16 Ekim 1984’te Ankara’da doğan ve asıl adı Vildan Pelin Karahan olan sanatçının anne tarafı Selanik göçmeni, anneannesinin akrabaları ise Arnavut kökenlidir.

Pelin Karahan Kimdir Ve Nerelidir?

Pelin Karahan, Anadolu Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliğinden mezun oldu; ancak turizm ile ilgilenmedi. Genç yaşta kayıt olduğu bir oyunculuk ajansıyla Çağan Irmak gibi ünlü bir yönetmenle çalıştı; birçok ulusal ve uluslararası markanın da reklam yüzü oldu.

Bakmadan Geçme