• Haberler
  • Genel
  • PEKAY tanıtıldı meslektaş eşleri tanıştı

PEKAY tanıtıldı meslektaş eşleri tanıştı

Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nca dernek olarak yenilenme sürecinde olan PEKAY’ın tanıtıldığı bir organizasyon düzenlendi. Dernek tanıtımının yanında atama döneminde yeni atanan personel eşleri tanıştılar Eski adıyla Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD) yeni adıyla Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) İl Başkanlığı’nın düzenlediği yemekte teşkilat mensuplarının eşleri biraraya geldi. Programda dernek tanıtımının yanı sıra İl [&hellip]

PEKAY tanıtıldı meslektaş eşleri tanıştı

Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nca dernek olarak yenilenme sürecinde olan PEKAY’ın tanıtıldığı bir organizasyon düzenlendi. Dernek tanıtımının yanında atama döneminde yeni atanan personel eşleri tanıştılar

Eski adıyla Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği (EMHAYAD) yeni adıyla Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) İl Başkanlığı’nın düzenlediği yemekte teşkilat mensuplarının eşleri biraraya geldi. Programda dernek tanıtımının yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ın eşi Ü. Gülsüm Uçkan ve atama döneminde yeni atanan personel eşleri ile tanışma imkanı buldular.
ÖNCELİK ÖĞRENCİLERE BURS
Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) İl Başkanı Servet Durgun toplantının açılış konuşmasını yaptı. Durgun PEKAY Derneği olarak düzenledikleri yemeğin çok önemli iki amacı olduğunu söyledi. Durgun, yeni atama döneminde atanan personel eşlerinin tanışma imkanı bulup kaynaşmaları ve derneğin tanıtılarak yardımlaşmanın sağlanması amacını taşıdıklarını belirtti. PEKAY Derneği ve amaçlarından ana hatlarıyla söz eden İl Başkanı Servet Durgun; “Dernek 1987 yılında dönemin Emniyet Genel Müdürünün eşi Sayın Gülsen Bedük’ün başkanlığında kurulmuştur. Derneğin öncelikli amacı üniversitede okuyan şehit, gazi, emekli ve halen çalışan teşkilat mensuplarımızın çocuklarına burs vermektir. Bugünkü şartlarda burs miktarı 10 ay süre ile aylık 100 TL’dir. Takdir edersinizki bir öğrenci için 100 TL çok önemli bir miktardır. Mutlaka yarasına bir merhem olacaktır” dedi.
PEKAY CİDDİ BİR DERNEK
İl Başkanı Servet Durgun, PEKAY Derneği’nin üniversite öğrencilerine burs temininin yanında; Şehit ve gazi aileleri, özürlü çocuğu bulunan, bilinmeyen, çok farklı sorun veya sıkıntı yaşayan teşkilat mensuplarının madden ve manen yanında olmak için uğraş verdiğini vurguladı. Durgun, teşkilat mensupları ve ailelerine bazen bir hatır sormanın, derdi paylaşmanın ve gerekirse ağlanacak bir omuz olmanın para ile ölçülemez bir kıymet olduğuna dikkat çekti. Derneğin varlığından çok kısa bir süre önce haberdar olduğunu açıkça ifade eden Durgun; “Ankara’da 16-17 Kasım tarihleri arasında yapılan yıllık genel kurul toplantısında dernek ve faaliyetleri hakkında bilgilendirildim. PEKAY Genel Başkanı Emniyet Genel Müdürümüzün değerli eşi Dr. Arzu Kılıçlar toplantımızın tüm katılımcılarına sevgi ve saygılarını iletti. Yönetim kurulu üyemiz Ayşe Bolat’la birlikte başkentte katıldığımız genel kurul toplantısında kendisi ile tanışma fırsatı bulduk. Derneğimizin kağıt üzerinde bir dernek olmadığını, çok ciddi faaliyetlerinin olduğunu anladık” diye konuştu.
KAMU YARARI İÇİN ADIM ATILDI
PEKAY Derneği Genel Merkezi’nin Afyonkarahisar Şubesi’nden de büyük beklentiler içerisinde olduğunu belirten İl Başkanı Servet Durgun, genel kurul toplantısında dernekte çok köklü yapılanma ve değişikliklere yer verildiğini söyledi. PEKAY’ın isminden, amblemine, tüzüğüne kadar ciddi bir değişikliğe gidildiğini aktaran Durgun; “Köklü değişimde belkide en önemlisi kamu yararına dernek statüsü kazanmak için yasal girişimler başlatıldı. Dernek bu statüye girerse çok önemli imtiyazlar kazanacak. Faaliyet alanları ciddi şekilde artacaktır. Üye olmayanları öncelikle derneğimize üye olmaya davet ediyorum. Polis memuru bayan arkadaşlar dışında tüm personel eşleri derneğimize katılabilirler. Üyelik konusunda şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım yardımcı olacağız. Bunun yanında ise yapacağımız faaliyetlere destek vermenizi, amaçlarımız için yardım almada çaba sarfetmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.
ZORLU MESLEĞE GÜÇLÜ DESTEKÇİLER
Servet Durgun, dernek olarak yapacakları faaliyetlerin pekçok gence burs imkanı sağlamasının vereceği manevi hazzın ötesinde kaynaşıp sosyalleşmek açısından da önem taşıdığına işaret etti. Bu kapsamda programa katılan hanımların verecekleri desteklerle ileride yemek, çay ve kermes organizasyonları yapma planlanlarını belirten Durgun şöyle konuştu: “Bu organizasyonlar yardımsız olmaz. Bizlere omuz vermenizi rica ediyorum. Bizler ��ok güç şartlarda çalışan bir teşkilat mensuplarının eşleriyiz. Her durum ve koşulda eşlerimizin yanında yer almak zorundayız. Bazen evin hem annesi hem babası oluyoruz. Kendi sorun ve sıkıntılarımızı bir tarafa bırakıp eşlerimizin sıkıntılarını paylaşmak zorunda kaldığımız çok zamanlar oluyor. Eminim ki, tüm bu karmaşa ve zorluğun içinde belkide dernek faaliyetleri bizler için kendimize ayırdığımız küçük ve anlamlı zamanlar olacaktır. Biz kadınlar her durum ve koşulda çok becerikli çok güçlü olabiliyoruz.”
BAYAN UÇKAN MANEVİ BAŞKAN
Polis Eşleri Yardımlaşma Kaynaşma Derneği (PEKAY) Yönetim Kurulu üyelerini tanıtan İl Başkanı Servet Durgun sözlerine şöyle devam etti: “İl Emniyet Müdürümüzün değerli eşi Sayın Ümmü Gülsüm Uçkan bizim manevi başkanımızdır. Ben kendisi adına başkanlık görevini sürdürmekteyim. Sayın Güncem Bakuner Başkan Yardımcısı, Sayın Ayşe Bolat yönetim kurulu üyesi, Sayın Cemile Zeybek yönetim kurulu üyesi, Sayın Yasemin Çimen yönetim kurulu üyesidir. Yemek organizasyonumuzda bizlere yardımcı olan emniyet müdürlüğü mensuplarına, programın müziğini hazırlayan Çevik Kuvvette görevli genç arkadaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.” Toplantıya; İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’ın eşi Ümmü Gülsüm Uçkan, PMYO Müdürü Müjdat Karagöz’ün eşi Zeynep Karagöz, Polis Başmüfettişi Hasan Şahin’in eşi Sevilay Şahin, PEKAY Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Servet Durgun, Başkan Yardımcısı Güncem Bakuer, Yönetim Kurulu üyeleri Ayşe Bolat, Cemile Zeybek, yeni atanan personel eşleri katıldılar.

BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme