• Haberler
  • Genel
  • Pedallar Amorium için döndü – Kocatepe Gazetesi

Pedallar Amorium için döndü – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ yakınlarında bulunan ve Bizans döneminde İstanbul'dan sonra 2. Büyük kent olarak bilinen tarihi Amorum kentine dikkat çekmek için düzenlenen bisiklet turnuvası başarıyla gerçekleştirildi Emirdağ'da Bizans dönemine ait İstanbul'da sonra ikinci büyük tarihi kentin kazı çalışmaları devam ederken Emirdağlılar, Amorium Antik Kentin Açık Hava Müzesi'nin ilçeye kazandırılması ve kazı eserlerinin de yer aldığı Göç ve [&hellip]

Pedallar Amorium için döndü

Emirdağ yakınlarında bulunan ve Bizans döneminde İstanbul’dan sonra 2. Büyük kent olarak bilinen tarihi Amorum kentine dikkat çekmek için düzenlenen bisiklet turnuvası başarıyla gerçekleştirildi

Emirdağ’da Bizans dönemine ait İstanbul’da sonra ikinci büyük tarihi kentin kazı çalışmaları devam ederken Emirdağlılar, Amorium Antik Kentin Açık Hava Müzesi’nin ilçeye kazandırılması ve kazı eserlerinin de yer aldığı Göç ve Medeniyetler Müzesi kurulması için etkinliklerini hızlandırdı.
Emirdağ Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Davulga Belediye Başkanlığı, Emirdağ Kültür ve Eğitim Vakfı, Uluslar arası Amorium Kültür Evi birlikte ilk kez Emirdağ’da tarihe bisikletle yolculuk yapıldı. Emirdağ’a 13 km mesafede bulunan ve Bizans döneminde İstanbul’dan sonra en büyük kent olarak bilinen Amorium kentinin izlerini yeryüzüne çıkması için Anadolu Üniversitesi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu çalışmalara destek verilmesi amacıyla ortak bir platformla Emirdağlılar ilk kez ilçede tarihe yolculuk adıyla Eskişehirli ve Afyonkarahisarlı milli bisikletçileri bir araya getirdiler.
Emirdağ ilçe merkezinde toplanan bisikletçiler mini bir şehir turunun ardından Emirdağ Kültür parktan verilen start ile 13 km’lik mesafeyi yirmi dakikada kat ederek ilk kez tarihi Amorium kentine ulaşmanın mutluluğu yaşadılar. Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ’ın tarihin beşiğinde bir ilçe olması, medeniyetlerin Emirdağ topraklarında buluşmasının ilçe için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, “Antik kent kazı çalışmalarının hızlandırılması ve kentin turizme kazandırılmasını arzu ediyoruz” dedi.
Yaklaşık 75 sporcunun iştiraki ile ilk kez gerçekleşen Amorium Bisiklet turunun ev sahipliğini yapan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, ilçede bu tür etkinlikleri bundan sonra sık sık gerçekleştireceklerini belirterek, “Eskişehir ve Afyonkarahisarlı Bisikletçilerimizin Emirdağ için birlik içerisinde göstermiş oldukları davranışı bizimde bundan sonra bu etkinliklerin üzerine katarak devam etmemize öncü oldukları içinde sporculara teşekkür ediyorum” dedi.
Emirdağlılar Kültür Eğitim Vakfı yönetim kurulu başkanı Dr. Orhan Özkır ise Amorium Açık Hava Müzesi ve Göç Medeniyet Müzelerinin artık Emirdağ’a kazandırılmasının zamanı olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Raşitoğlu, Eskişehir Esbike Temsilcisi katıldığı etkinlikte Eskişehir ekibinden Gökay Konuk varış çizgisine ulaşarak Amorium Antik Kente bisikleti ile ulaşan sporcu oldu. Küçük hediyelerin verildiği etkinlikte sporculara kazı alanı hakkında bilgi verildikten sonra Uluslar arası nitelikte Amorium Bisiklet Yarışı yapılacağı Mayıs 2015 tarihinde sporcularla görüşülmek üzere vedalaşıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme