• Haberler
  • Genel
  • Pazarcının umudu katlı pazar – Kocatepe Gazetesi

Pazarcının umudu katlı pazar – Kocatepe Gazetesi

Pazarcı esnafı 11 Şubat Çarşamba günü siftah yapacakları katlı pazar yerini işlerinin düzelmesi noktasında umut olarak görüyor 11 Şubat Çarşamba günü açılışı yapılacak olan katlı pazar yerinde tezgah açacak olan esnaf heyacanlı ve işlerin açılacağından yana ümitli.AK: MÜTEŞŞEKKİRİZ İNŞALLAH KALICI OLUR Aslen Küçükkalecikli olan 33 yıllık pazarcı İsmail Ak, oğlu Orhan’la birlikte pazarcılık yaptığını dede [&hellip]

Pazarcının umudu katlı pazar

Pazarcı esnafı 11 Şubat Çarşamba günü siftah yapacakları katlı pazar yerini işlerinin düzelmesi noktasında umut olarak görüyor

11 Şubat Çarşamba günü açılışı yapılacak olan katlı pazar yerinde tezgah açacak olan esnaf heyacanlı ve işlerin açılacağından yana ümitli.
AK: MÜTEŞŞEKKİRİZ
İNŞALLAH KALICI OLUR
Aslen Küçükkalecikli olan 33 yıllık pazarcı İsmail Ak, oğlu Orhan’la birlikte pazarcılık yaptığını dede mesleği olan pazarcılığı torununun da yapacağını kaydetti. Yıkılan Halil Ağa Semt Pazarı yerine inşaa edilen katlı pazar yerine emek veren başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis üyeleri ve tüm emek sahiplerine teşekkür eden Ak; “Bizim ve evlatlarımızın geleceği için bize dört dörtlük bir pazaryeri yaptılar. Ama şöyle bir kaygımız var. İktidar değişip yerine başka bir iktidar geldiğinde bu pazaryerini elimizden alacaklarla bize burayı hiç açmasınlar. Dürüstçe ve netçe söylüyorum inşallah orası kalıcı olur. Çünkü bizim işimiz bu yani pazarcılık. Ekmeğimizi pazarcılık yaparak çıkarıyoruz. Sağ olsunlar, Allah razı olsun pazarcılar için en güzel yeri düşündüler ve yaptılar.” dedi.
KUMARTAŞ: HERKES
İÇİN HAYIRLI OLSUN
30 yıldır pazarcılık yapan İbrahim Kumartaş, pazarın hem alan hem de satan için bereket olduğuna dikkat çekti. Katlı pazaryerinin vatandaş için ulaşım, pazarcılar için kapalı olmasıyla mal muhafazası açısından avantajlı olacağını söyleyen Kumartaş; “Fuar pazarında açık alanda malın muhafazası çok zor. Kapalı yerde çalışmak bir nebzede olsa malı ve kendimizi soğuktan, sıcaktan korumak için iyi birşey. Günümüzde pazarlar bitme noktasına geldi. Afyon’da sayısı 30’dan fazla market var. Manavları saymıyorum bile. Pazarın kurulduğu günlerde bu marketler ve manavlar meyve ve sebzede kampanyalar yaparak müşteri ayağını pazardan çekiyorlar. Pazarda seçme özgürlüğüne sahip olan insanımız pazarcıya farklı gözle bakarken marketlerin paketlediği çürük, don sebze ve meyvenin hammallığını yaptıktan sonra çöpe atıyor. İnşallah yeni pazaryeri hepimiz için hayırlı olur.” diye konuştu.
AKMAN: ULAŞIM KOLAY OLACAK
Ömer Akman isimli vatandaş, katlı pazaryerinin gerek ihtiyaca hitap eden yapım şekli gerekse şehir merkezinde ki ulaşım kolaylığı açısından çok büyük artı olacağını söyledi. Akman; “Mesela ben Taşpınar Mahallesi’nde oturuyorum. Oradan kalkıp da Fuar Pazarı’na gelmek çok zor oluyor. Katlı pazaryerine pazar arabamı alıp gelirim. İcabında araçsız sürüyerek gelir giderim. İnşallah bu yeni pazaryeri hepimize hayırlı olur.” şeklinde konuştu.
KAYA: HUZUR ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ
7 yaşından beri pazar havasını soluyan Yusuf Kaya, 40 yıldır piyasada hizmet verdiğini söyledi. Zeytinci esnafı olan Kaya, baba mesleğini sürdürdüğünü belirtti. Katlı pazaryerine vatandaşın ulaşımının kolay olacağını dile getiren Kaya şöyle konuştu: “Allah emek ve çaba sahibi herkesten razı olsun. Ama bize neresi verilirse verilsin öncelikli isteğimiz huzur. İnşallah yeni mekanda darlık yaşamayız diye düşünüyorum. Örneğin ben 60’ın üzerinde çeşitte zeytin satışa sunuyorum. Mekan yetersizliği yaşamamayı umuyorum. Yer dağıtımı ve düzenlemenin adalet esasına göre yapılmasını arzu ediyoruz.”
GÖKTEPE: YER DARLIĞI KAYGISI VAR
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çocuk okutan, diğer çocuğu ortaokula giden pazarcı esnafı Kalender Göktepe, 12 yıldır pazarda tezgah açtığını kaydetti. Afyonkarahisar gibi yaşamı ucuz bir şehirde ayakta kalmakta zorlanırken İstanbul’da çocuk okutmanın çok daha zor olduğunu belirten Göktepe şunları söyledi: “Ayakta kalmaya çalışırken evlatlarımızı okutarak vatana, millete yararlı düzgün insanlar olarak yetiştirmek içinde mücadele veriyoruz. Pazar bizim ekmek teknemiz. Yeni pazar yerimizin iyi olmasını umut ediyoruz. Ama umarım yer açısından darlık yaşanmaz.”
TERZİ: İNŞALLAH ALIŞVERİŞ
MERKEZİ YUTMAZ
Genç pazarcılardan Ayşegül Terzi, 2 yıldır aktif olarak pazarcılık yaptığını 25 yıldır pazarcılık yapan bir babanın evladı olarak piyasayı az çok bildiğini, yeni pazarın hayırlı olmasını diledi. Yeni pazaryeri yanıbaşına yapılan alışveriş merkezinin pazarı yutacağı kaygısını taşıdığını söyleyen Terzi: “Yeni pazar yerinde inşallah işlerin tadı olur. Hem bizler hem de müşterilerimiz için. Ama pazarın yanı başına inşaa edilen alışveriş merkezi bizim pazarı yutar diye korkuyorum. İnşallah iyi olur, eski pazarın ve işlerin tadını burada müşterilerimizle birlikte yakalarız.” dedi.
BAYRAM: YENİ PAZAR ÜMİT VERİYOR
Yeni pazar yerinden ümitli olduklarını, 2008 yılından beri mücadele verdiklerini belirten 13 yıllık pazarcı Mehmet Bayram, ümitvar olduğunu söyledi. Bayram, yeni pazar yerinde tezgah açmanın ayrı bir güzellik ve heyecan olacağını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme